Frederiksberg Kødforsyning v/Christian Rytter Sørensen: Sådan salter du dit kød som en professionel

dato

Så er der nyt fra Frederiksberg Kødforsyning v/Christian Rytter Sørensen
SALTNING AF KØD

Saltning er en gammel konserveringsmetode, der tidligere – især inden køleskabets tid – har været meget vigtig i forhold til at kunne forlænge holdbarhed af fisk og kød. Metoderne, vi anvender i dag, er i princippet de samme som dengang. Når kødet saltes, trænger der salt ind i kødets celler, hvorefter de afgiver vand. Mængden af vand i kødet bliver derved mindre, og den bakteriologiske aktivitet bliver også nedsat, fordi bakterier behøver vand for overlevelse. Jo længere tid kødet er i berøring med saltet, jo mere vand trænger der ud.

Lagesaltning er den ældste saltningsmetode i Danmark. Kødstykkerne lægges i saltlage i et såkaldt saltekar. Saltningstiden er afhængig af kødstykkernes størrelse. Ved tørsaltning gnides kødstykket i salt og opbevares køligt til en gennemsaltning er nået. Sprøjtesaltning kan også anvendes – her stikkes nåle ind i kødet, hvorfra saltlage sprøjtes direkte ud i kødet. Det giver en meget hurtig saltning af store kødstykker.

Skulle du have lyst til selv at salte nogle udskæringer fra eksempelvis grisen, så kom forbi og spørg os – vi står klar til at hjælpe!

Frederiksberg Kødforsyning v/Christian Rytter Sørensen er kommerciel partner med VORES Randers og oplysningerne er hentet fra deres Facebookside. Støt lokalt og giv en tommel op på deres side.

Se mere om Frederiksberg Kødforsyning v/Christian Rytter Sørensens på deres hjemmeside.

åbningstider

Mandag: 07.00-17.30
Tirsdag: 07.00-17.30
Onsdag: 07.00-17.30
Torsdag: 07.00-17.30
Fredag: 07.00-18.00
Lørdag: 07.00-13.00
Søndag: LUKKET

Opslag fra vores lokale erhvervAnnoncørbetalt indhold
Boliger til salg i Randers

FÅ TRE GRATIS SALGSVURDERINGER AF DIN BOLIG

FÅ TRE GRATIS SALGSVURDERINGER

Adresse
Dine oplysninger deles med op til tre lokale ejendomsmæglere, som efterfølgende vil kontakte dig vedr. salgsvurdering.

Seneste på facebook