Frederiksberg Kødforsyning v/Christian Rytter Sørensen fremhæver syltens historiske plads i dansk madkultur

dato

Så er der nyt fra Frederiksberg Kødforsyning v/Christian Rytter Sørensen
SYLTE – DANSK MADKULTUR

Sylten har været en del af dansk madkultur i flere århundreder. I gamle dages landhusholdninger blev der op til jul slagtet en gris, hvorefter nogle af udskæringer skulle syltes for at forlænge holdbarheden. Man brugte naturligvis alt på grisen, og således blev hoved og tæer anvendt til sylten. I dag laves sylte sjældent af grisehoveder og grisetæer, men af andre og mere regulære stykker som nakke, skank eller bov.

Der er to muligheder, når det handler om tilberedning af sylte. Enten en sylte med gelé, som nok er den mest kendte. Kødet koges til det falder af benene, hakkes, krydres, lægges i en form og overhældes med den indkogte lage, der stivner til en gelé. Den anden er den gammeldags pressesylte, hvor kødet koger knap så længe, da det skal kunne skæres i skiver. Kødskiverne lægges i et fad, hvorefter der lægges noget tungt henover, så kødet presses sammen.

En ægte klassiker på julebordet. Kom forbi butikken og find din.

Frederiksberg Kødforsyning v/Christian Rytter Sørensen er kommerciel partner med VORES Randers og oplysningerne er hentet fra deres Facebookside. Støt lokalt og giv en tommel op på deres side.

Se mere om Frederiksberg Kødforsyning v/Christian Rytter Sørensens på deres hjemmeside.

åbningstider

Mandag - Torsdag: 07.00-17.30
Fredag: 07.00-18.00
Lørdag: 07.00-13.00
Søndag: LUKKET

Seneste på facebook