Vil arbejde med mennesker og tandpleje

Foto: Randers Kommune. Omaira Rayeq har aldrig været i tvivl om, at hun gerne vil arbejde med mennesker, særligt børn. Derfor overvejede hun også at uddanne sig til pædagog, men en interesse for tandpleje trak dog også. Hun endte derfor med at vælge tandklinkassistentuddannelsen, og det er et valg, som hun ikke har fortrudt.
dato

Tandplejen i Randers ansætter løbende tandklinikassistentelever. En af dem er Omaira Rayeq, og det er et job, som hun er rigtig glad for.

Omaira Rayeq har aldrig været i tvivl om, at hun gerne vil arbejde med mennesker, særligt børn. Derfor overvejede hun også at uddanne sig til pædagog, men en interesse for tandpleje trak dog også. Hun endte derfor med at vælge tandklinkassistentuddannelsen, og det er et valg, som hun ikke har fortrudt.

”Jeg synes, at tandpleje er et meget spændende område, hvor man kan specialisere sig inden for mange forskellige retninger. Jeg interesserer mig særligt for børnetandplejen, fordi jeg godt kan lide at være omringet af børn. Derudover kan jeg være med til at give dem gode oplevelser med at komme til tandlæge,” siger Omaira Rayeq, der lige nu er tandklinikassistentelev i børn- og unge tandplejen på Nørrevangsskolen.

Erfaring med forskellige områder
Som elev i den kommunale tandpleje arbejder man i forskellige afdelinger og med forskellige specialer, for eksempel kirurgi, tandregulering og rodbehandling.

”Jeg hjælper for eksempel med månedlige kontroller af mundhygiejne, plastbehandlinger, tandudtrækninger og assisterer ved større kirurgiske indgreb. De forskelligartede opgaver gør, at jeg får udvidet min horisont og bliver klogere på, hvad jeg synes, der er spændende at arbejde med,” siger Omaira Rayeq.

Når Omaira Rayeq er færdiguddannet i sommeren 2024, håber hun da også, at hun kan blive ved med at arbejde i den kommunale tandpleje.

”Den kommunale tandpleje har meget mere at byde på, end mange tror. Mange ved for eksempel ikke, at vi har så mange forskellige afdelinger – voksentandpleje, børnetandpleje, specialtandpleje og nogle dage med kirurgisk arbejde. Ingen dage er ens, og jeg får viden om og erfaring med mange forskellige områder,” siger Omaira Rayeq og fremhæver samtidig, at hver afdeling har sin egen elevansvarlige, hvilket giver en tryghed under oplæringen.

Veksler mellem oplæring og undervisning
Uddannelsen til tandklinikassistent tager tre år. Første del er et grundforløb på cirka seks måneder. Herefter starter man på hovedforløbet, hvor man skiftevis er på skolen og i oplæring enten i den kommunale tandpleje eller i en privat tandklinik. På uddannelsen bliver man undervist i alt fra anatomi og psykologi til radiologi og administration. Overvejer du at uddanne dig til tandklinikassistent er Omaira Rayeqs råd bare at springe ud i det.

”Allerede på grundforløbet får man et godt indblik i faget og finder hurtigt ud af, om det er et fag, der interesserer en. Derudover fungerer det rigtig godt, at man veksler mellem undervisning og oplæring, så man får prøvet teorien af i praksis. Det kan nemlig være svært at vide præcis, hvad man kan arbejde med, før man har prøvet det,” siger Omaira Rayeq.


https://www.randers.dk/nyheder/vil-arbejde-med-mennesker-og-tandpleje/
Kilde: Randers Kommune

Seneste på facebook