Restaurant Funders åbnede den 1. juli 2019, og der var der ingen der havde forventet, at de allerede et halvt år efter blev pålagt nedlukninger. Men restauranten står der stadig, og går nu en spændende og travl tide i møde, med Briand Funder i front.
Det var en tilfældighed der gjorde, at Briand Funder og en ven åbnede Restaurant Funders, ved Randers Golf Klub. De to venner havde gået og puslet med idéen i et stykke tid, og pludseligt faldt de over muligheden. Det lå bare ligetil, ifølge Briand.
Men de to venner fik en hård start. Blot et halvt års tid efter åbningen, skulle de lukke ned. Det satte naturligvis en stopper for udviklingen.
"Det har været nogle frygtelige år. Vi havde et halvt år, da vi startede, som var normale. Så blev landet lukket ned, og de sidste to år har vi så famlet lidt i blinde, og håbet på det bedste. Vi har ikke kunnet gøre noget som helst."
Dermed kender restauranten nærmest ikke de normale tilstande, eftersom de aldrig rigtig fik det afprøvet. Dog er der nu lyse tider i vente, og Restaurant Funders går en travl periode i møde.
"Men nu er vi spændt på, hvad der sker fremover. Vi kan se, at der er en ophobning af fester og andre ting der skal holdes. Vi har bryllupper der er blevet udskudt i to år, som jo skal afholdes nu. Vi har barnedåbe i stribevis, fødselsdage og familiefester. Så vi er hårdt booket op, hvad angår vores selskaber," lyder det fra Briand Funder, der fortsætter:
"Vi har ikke rigtig ledigt før engang sidst i september, for selskaber. Så nu håber jeg på det bedste."
Hvem er manden bag navnet?
I starten af 80'ernes Aarhus blev 59-årige Briand Funder udlært som tjener og kok. Her kunne man også finde ham, indtil han i 1995 drog mod Tjele Gods ved Viborg. Her startede han en lille restaurant med Marie Grubbe, og drev den i 10 år med stor succes.
"Vi var oppe blandt landets bedste restauranter. I 1999 var vi nomineret til ‘Årets bedste restaurant’," husker Briand Funder.
Briand Funder startede senere 'Funders', inde i Randers midtby. Den lille delikatesse- og cateringrestaurant bragte navnet på folks læber, og hovedpersonen har også en forhåbning omkring, hvad folk vil tænke når de høre "Funders".
"Mit navn skulle gerne repræsentere en garanti for kvalitet. Jeg engagerer mig fuldt ud i det jeg gør. Hvis ikke jeg kan gøre noget ordentligt, så vil jeg ikke gøre det. Sådan har jeg altid haft det - skal man gøre noget, så skal man gøre det ordentligt."
Oplevelsen på Restaurant Funders forpligter
Når man snakker med Briand Funder, så brænder det klart og tydeligt igennem, at han går meget op i kvalitet. Restauranten har så mange gode forudsætninger, og når man så kommer derud, så forpligter alle aspekter; oplevelsen skal være i orden.
"I bund og grund så er vi utroligt afhængige af, at vores gæster er tilfredse, for så kommer de igen. Vi er derfor ansvarsbevidste, og sørger for at tingene bliver gjort ordentligt. Vi giver vores gæster en sikkerhed for, at skal de holde en fest ved os, så bliver det gjort ordentligt."
"Vi har utroligt smukke omgivelser, og en lækker beliggenhed, herude i Fladbro Skov, så rammerne er på plads. Så vi yder god service, laver lækker mad og giver en overordnet god oplevelse. Kombinationen af vores omgivelser og den gode mad, finder du måske ikke andre steder. Og det forpligter. "
Og derfor er målet også ganske klart for Briand Funder, når restauranten har haft et stort selskab.
"Vi vil jo gerne have, at når vi har haft en fest hos os, så er der mindst ét nyt selskab på vej ud fra samme fest. Folk skal helst gå hjem med tanken om, at ‘Vi skal holde fest her næste gang, fordi det simpelthen er perfekt her’. Så ét selskab skal helst kaste et nyt af sig."
Men når der ikke er selskaber, så har restauranten også daglig tilgang. Restaurant Funders ligger nemlig på golfklubben, og selvom det er noget helt andet end selskaber, så skal der også ydes for dem der kommer flere gange ugentligt.
"Vi bestræber os på at give vores gæster, uanset om det er golfspillere eller selskabsgæster, en god oplevelse, ordentlig mad og generelt god stemning. Men vi er kendt på vores kvalitet, service og engagement - hos Restaurant Funders er du sikker på, at tingene er i orden!"