Ledende overlæge med funktionsansvar søges til Akutafdelingen, Regionshospitalet Randers fra 1. august 2024

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Akutafdelingen i Randers har gennem et stykke tid arbejdet med ny organisering af afdelingens drift- og udviklingsopgaver. Fremadrettet ønsker vi, at organisere arbejdet i fire opgavefælleskaber under overskrifterne "Drift", "Kvalitet og udvikling", "Forskning og uddannelse" og "Kommunikation". 

Vi søger nu i den forbindelse en ledende overlæge til en nyoprettet stilling. Den ledende overlæge kommer til at have et særligt delegeret ledelsesansvar for afdelingens interne organisation og arbejdsgange ved at indgå i det tværfaglige formandskab for et eller to af afdelingens opgavefællesskaber, "Drift" og "Kvalitet og klinisk praksis" med de opgaver, der er beskrevet derunder.   

Gennem formandsskabet i opgavefællesskabet "Drift" vil den ledende overlæge sammen med en oversygeplejerske få ansvar for optimering af arbejdsgange og tværfagligt samarbejde i det daglige kliniske arbejde. 

Gennem formandsskabet i opgavefællesskabet "Kvalitet og klinisk praksis" vil den ledende overlæge sammen med en udviklingssygeplejerske få ansvar for udvikling af afdelingens kliniske praksis og kvaliteten i patientbehandlingen

Den ledende overlæge får et særligt overordnet ansvar for afdelingens lægefaglige udvikling og for at følge specialets udvikling og rådgive afdelingsledelsen om dette. Den ledende overlæge forventes at afholde medarbejderudviklingssamtaler (MUS) med afdelingens afdelingslæger.

Til opgaven søger vi en speciallæge med stærke faglige kvalifikationer inden for akutmedicin.

 

Udover de særlige opgaver, der knytter sig til opgaven som ledende overlæge har man som afdelingens øvrige overlæge et medansvar for:

• en lærende patientsikkerhedskultur

• et godt uddannelsesmiljø

• trivsel og godt arbejdsmiljø for alle faggrupper

• gode samarbejdsrelationer til andre afdelinger og specialer og samarbejdspartnere i andre sektorer

• afdelingens samlede ressourceudnyttelse

 

De konkrete ledelsesopgaver aftales med afdelingsledelsen. Det konkrete antal timer til ledelsesmæssige opgaver aftales med afdelingsledelsen på baggrund af omfanget af opgaver, herunder mødeaktivitet, kursusdage, udviklingsopgaver m.m.

Som overlæge indgår man i afdelingens tværfaglige ledelsesgruppe sammen med afdelingsledelsen, øvrige overlæger, oversygeplejersker og ledende lægesekretær. Ledelsesgruppen mødes ca. en gang månedligt med og har fokus på den strategiske ledelse-

Som ledende overlæge indgår man derudover i afdelingens driftsgruppe, der mødes ugentligt til koordinering af opgaver indenfor og på tværes af opgavefællesskaberne, 

Vi arbejder ud fra Regionshospitalet Randers ledelsesgrundlag. Vi lægger vægt på høj faglighed også i ledelsesopgaven og alle overlæger tilbydes den nødvendige formelle lederuddannelse for at kunne varetage ledelsesopgaven. Se også Funktionsbeskrivelse for overlæge i Akutafdelingen.

Overlægerne kliniske arbejdsområde

Akutafdelingens læger står aktuelt for modtagelse, akut udredning og behandling af alle patienter med symptomer indenfor det kirurgiske, medicinske, kardiologiske og psykiatriske område. Patienter med forventet indlæggelsestid under 12 timer forbliver i akutafdelingen under akutlægernes ansvar, mens patienter med forventet længere indlæggelsestid overgår til andet speciale. Akutafdelingens læger færdigbehandler selv ca. 50 % af de akut indlagte patienter.

Børn under 18 år modtages af børnelægerne uden om akutafdelingen og patienter med primær gynækologisk problemstilling ses af gynækologiske læger. Ortopædisk afdeling har det lægefaglige ansvar for skadebehandling og traumemodtagelse

Akutafdelingens speciallæger deltager som teamleder i det akutte medicinske kald. I takt med udvidelse af speciallægestaben er der forventning om, at akutlægerne involveres i flere patientforløb herunder deltager i skadestuearbejdet, traumemodtagelse og beredskabsledelse.

Uddannelse af yngre læger

Akutafdelingen i Randers er en stor uddannelsesafdeling med ca. 20-25 uddannelseslæger inden for klinisk basisuddannelse, hoveduddannelse i almen medicin, introduktions- og hoveduddannelse i akutmedicin. Afdelingen har i 2021 haft inspektorbesøg med meget positiv bedømmelse af afdelingens uddannelsesindsats Inspektorrapport akutafdelingen Randers. Alle speciallæger har funktion som hovedvejleder og forventes at bidrage aktivt til afdelingens uddannelsesmiljø, herunder den daglige supervision af uddannelseslægerne.  Det er afgørende, at du har lyst og interesse i at lære fra dig og tage ansvar for de yngre kollegaers udvikling. Erfaring med simulations-og færdighedstræning vil være en fordel. 

Forskning 

Akutafdelingen samarbejder med Center for Akutforskning om flere projekter og har tilknyttet professor som forskningsansvarlig konsulent. Alle introduktionslæger og hoveduddannelseslæger opfordres til aktiv forskningsdeltagelse. Hvis du selv har lyst og interesse til at iværksætte forskningsprojekter, vil der således være meget gode muligheder

Vagtforhold

Overlægen indgår i afdelingens speciallægevagt med tilstedeværelse. Speciallægevagten er aktuelt døgndækkende søndag, mandag og torsdag og frem til kl 22 ugens øvrige dage. Nattevagten går fra 17.30-08.30. Dagstjeneste er enten 8-15.30 eller 8.00-18.00

 

Akutafdelingen

Akutafdelingen modtager årligt 17-18.000 patienter til indlæggelse og ca. 20.000 patienter i skadestuen. Aktuelt er der godt 180 ansatte i afdelingen - læger, sygeplejersker og sekretærer. På lægesiden er afdelingen normeret med en cheflæge og 10 afdelingslæger/overlæger. Aktuelt er vi 8 speciallæger inklusiv cheflægen.  Vi er 5 speciallæger i akutmedicin og de øvrige speciallæger er i gang med merituddannelse til akutmedicin. Se her for mere information om Akutafdelingen - Regionshospitalet Randers.

 

Ledelse

Afdelingsledelsen består af en cheflæge og en chefsygeplejerske, der sammen varetager den overordnede ledelse af afdelingen med reference til hospitalsledelsen. Som overlæge indgår du i afdelingens ledelsesgruppe sammen med øvrige overlæger og funktionsledere. Vi arbejder ud fra Regionshospitalet Randers ledelsesgrundlag. Vi lægger vægt på høj faglighed også i ledelsesopgaven og alle overlæger tilbydes den nødvendige formelle lederuddannelse for at kunne varetage ledelsesopgaven. Se også Funktionsbeskrivelse for overlæge i Akutafdelingen.

 

Det er dig, vi leder efter, hvis du

  • har minimum 5 års speciallægeanciennitet 
  • har speciallægeanerkendelse i akutmedicin 
  • har høje faglige ambitioner på egne, afdelingens og specialets vegne
  • har gode samarbejdsevner
  • har lyst og evne til at påtage dig organisatorisk ansvar og uddelegerede ledelsesopgaver i afdelingen
  • har lyst og evne til selvstændigt at påtage dig faglige udviklingsopgaver
  • har interesse i at medvirke til forskningsprojekter i akutafdelingen, 
  • er uddannelsesinteresseret og optaget af yngre lægers trivsel
  • er uhøjtidelig, god til at håndtere stressede situationer og kan bidrage positivt til god stemning også i travle situationer
  • er opmærksom på din funktion som rollemodel og samarbejdspartner
  • altid har patientens interesser for øje

Vi tilbyder

  • mulighed for at præge udviklingen af det akutmedicinske speciale 
  • al nødvendig uddannelse for at du kan påtage dig aftalte opgaver 
  • gode muligheder for al øvrig relevant efteruddannelse og supplerende kurser 
  • en spændende klinisk hverdag på et højt fagligt niveau
  • plads til nye initiativer og afprøvning af gode ideer
  • tæt opbakning fra afdelingsledelsen

 
Ansættelsesvilkår:
Interesserede ansøgere, uanset alder, køn, religion, etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen. Ansøgningen udformes, så det er muligt at vurdere erfaring og uddannelse i henhold til de 7 lægeroller.

Ansøgningen skal indeholde oplysninger om uddannelse, undervisningserfaring og videnskabelig produktion, samt udfyldt Skema til bedømmelse af lægefaglige kompetencer
 

Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.
 
Der skal gøres opmærksom på, at der vil blive indhentet børneattest som forudsætning for ansættelse.
 

Yderligere oplysninger om afdelingen og stillingen samt funktionsbeskrivelse kan fås ved henvendelse til:

Cheflæge Christian Skjærbæk 

Tlf. 78 42 03 01 / 21 28 69 96 eller e-mail  Chrskj@RM.dk

 


Ansøgningsfrist søndag den 2. juni 2024 
Samtaler forventes afholdt torsdag d. 12. juni. 

Ansættelsesstart 1. august 2024 eller efter aftale.

 
Det er muligt at læse mere om Regionshospitalet Randers herunder den lægelige videreuddannelse på hospitalet på:
www.regionshospitalet-randers.dk 

 

Eller på Akutafdelingens egen hjemmeside:

http://www.regionshospitalet-randers.dk/afdelinger/akutafdelingen/


Stillingen er som udgangspunkt en fuldtidsstilling.

Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Randers Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Region Midtjylland, Skovlyvej 1, 8930 Randers NØ

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 02-06-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6048717

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet

Seneste på facebook