Helsted-Slagteren er god kvalitet og gamle dyder

På billedet ses fra ægteparret Tina (tv.) og Bo (th.), som ejer Helsted-Slagteren (Foto: Helsted-Slagteren // Bo Pedersen)
Profilbillede
dato

Hos Helsted-Slagteren holder de fast i de gamle dyder og den gode kvalitet imens, man følger de nye tendenser og sender en klar besked til den nye generation.

Går man ind til Helsted-Slagteren på Helstedvej 1 vil man til daglig oftest møde medejer Tina og salgtermester Henrik, som vil kunne sælge dig alt fra den lækreste løgpølse til friskskåret bøffer. Slagtermester og medejer Bo arbejder mere i kulissen oppe i den gamle slagterbutik på Gl. Hobrovej, hvor varerne klargøres.

Her er kvaliteten altid for øje og varerne hjemmelavet inden, de ender i disken på Helstedvej 1.  

"Vi har taget de gamle dyder med og har fokus på altid at have gode produkter. Omgivelserne har udviklet sig mere end os, så vi sælger stadig vores hjemmelavet leverpostej. Alt er hjemmelavet og det er stadig efterspurgt," fortæller slagtermester og medejer, Bo Pedersen.

Og især kvaliteten er afgørende i dag, ifølge Bo, da der er en stigende konkurrence fra supermarkederne. 

“Vi har fokus på gamle håndlavede produkter som hjemmelavet pølser eller røget pindsvin, den slags laver de ikke i supermarkederne. Det gamle slagterfag og de hjemmelavede produkter er, hvad vi skal slå os på, vi kan ikke sælge svinekam til 6,95 kr. som dem, så vi skal adskille os." 

Derfor har de hos Helsted-Slagteren fastholdt de gamle dyder og den gode kvalitet. Men udover den stigende konkurrence fra supermarkederne, så er man som slagter i dag også nødt til at følge de nye tendenser, understreger Bo.

"Kødsalget falder, hvorimod salget af færdigvarer og conveniencevarer, som er halvfærdige retter, vokser gevaldigt. Familierne efterspørger nem aftensmad, så den del har vi tilpasset os."

Slagterne er de nye gourmetkokke
Selvom man til dagligt kan mærke efterspørgslen på den kvalitet, de leverer hos Helsted-Slagteren, så kan det være svært som slagter at finde nye elever, da slagternes historie ikke er fortalt.

En slagter er nemlig nutidens gourmetkokke med rimelige arbejdstider, men ingen ved det.

“Vi er det gode håndværk, men vi har svært ved at få elever ind og få vores historie fortalt. De skal lære at lave mad og ikke “slagte”. Det gode håndværk skal de lære, men varerne er mere og mere fremstillet. Vi sælger ikke fem kotelletter, men kotelleter med mos," fortæller Bo og fortsætter:

"Mange tror, at en slagter bare står og parterer grise, men sådan er det ikke mere. Slagtere lærer også at lave mad. Det vi laver, er pålægget eller de færdige retter."

Man har derfor noget atypisk i slagterbranchen valgt at lægge konkurrencen på hylden og i stedet valgt at stå sammen.

"Vi har et rigtig godt samarbejde med andre slagtere heriblandt Christian ude Frederiksberg Kødforsyning og Christian Primby hos Mad med mere. Vi laver mad sammen til fodboldkampe og andre arrangementer, og forsøger at sprede vores budskab sammen i aviser og annoncer osv.," fortæller Bo og afslutter:

"Jeg vil selvfølgelig have mine egne kunder, men vi er så få tilbage, at vi står sammen som slagtere." 

Slagterne har således valgt at stimle sammen i jagten på de unge mennesker.

"Vi mangler at sælge vores håndværk, så vi tager 8. klasser ind i praktik, så de lærer faget. Vi skal ses som alternativet til kokkeerhvervet med nogle helt andre arbejdstider," siger Bo Pedersen. 

Bo blev gift med sit arbejde
Da snakken faldt på Bo og hans historie var det også med stor ære, at Bo kunne fortælle om den butik, han og Tina skulle overtage for. 

"Da vi købte slagterbutikken fra Søren og Grete, så var det en gammel veletableret butik, vi overtog. Det var måske den bedst etableret butik i forvejen, vi overtog, så det var med en vis respekt." 

Vejen til ejerskabet med konen Tina af Helsted-Slagteren har fulgt en rød tråd for Bo. 

"Jeg blev udlært som butiksslagter som 19-årig, hvorefter jeg var inde som soldat. Så var jeg svend i Føtex i 2 år og blev så slagter i Østbirk SuperBrugsen i 3 år. Til sidst blev jeg som 25-årig slagtermester i Kvickly Hobro og valgte så efter 4-5 år at købe butikken sammen med Tina, og nu er vi her." 

Her havde Bo givet ham selv ét løfte, han dog måtte bryde. 

"Jeg startede med at sige, at jeg ikke skulle giftes med mit arbejde, men det blev jeg, da vi, Tina og jeg, har samme uddannelse, så gav det god mening at gå ind i det her sammen," siger Bo med et stort smil på læben.

Se mere fra Helsted-Slagteren på deres Facebookside. Den finder du her.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen