Frederiksberg Kødforsyning v/Christian Rytter Sørensen: Sådan sikrer du den perfekte sauce til julemiddagen

dato

Så er der nyt fra Frederiksberg Kødforsyning v/Christian Rytter Sørensen
SAUCEN TIL JULEMIDDAGEN

Juleaften er der forskellige traditioner for, hvad kød vi sætter på det veldækkede bord, men fælles for de fleste julemiddage er, at saucen spiller en af de absolutte hovedroller.

Netop derfor må vi aldrig gå på kompromis med saucen juleaften. Den skal smage intenst, binde retten sammen og også give den en ekstra dimension. Den skal derfor være en smagsoplevelse i sig selv, og den skal balancere alt det andet på tallerkenen. Den perfekte brune sovs har en karamelliseret duft af det stykke kød, den er lavet på, og så skal den have lidt sødme, noget syre, et bittert element og frugtighed i sig ved for eksempel at komme balsamico, rødvin og/eller ribsgele i. Umami og salt kommer fra fonden og stegeskyen.

Steger du kødet til julemiddagen i dag, så har du rigtig god mulighed for at skille fedtet fra skyen, så kun den smagfulde sky anvendes. Lad det blive koldt, så er det nemt at skille. Steger du først kødet morgen, så hæld væsken fra bradepanden over i en skål og lad det stå et øjeblik. På den måde lægger fedtet sig øverst, og kan derfor skilles fra.

Læs mere om julens mad og få tips og tricks i linket her: https://mesterslagteren.dk/julens-mad/

Frederiksberg Kødforsyning v/Christian Rytter Sørensen er kommerciel partner med VORES Randers og oplysningerne er hentet fra deres Facebookside. Støt lokalt og giv en tommel op på deres side.

Se mere om Frederiksberg Kødforsyning v/Christian Rytter Sørensens på deres hjemmeside.

Denne artikel er skrevet af System.

Seneste på facebook