Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 14. april 2020

Kilde: Østjyllands Politi

Randers er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Randers er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Fremstilling i Randers kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 12.00 en 19-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for forsøg på røveri mandag aften mod Min Købmand på Trekanten i Grenaa. Ifølge sigtelsen gik den 19-årige ind i butikken kl. 19.29. Han havde trukket en halsedisse op for ansigtet og trak en kniv frem, som han truede den 17-årige medarbejder bag kassen med, mens han forlangte penge fra kassen. 

Medarbejderen nægtede at give ham penge, og det fik den 19-årige til at banke kniven ned i bordet og i stedet forlange at få cigaretter. Det ville den 17-årige heller ikke give ham, og det endte med, at den 19-årige løb ud af butikken og stak af på cykel. 

Nogle kunder i butikken genkendte gerningsmanden, og kl. 23.55 fandt en patrulje frem til den 19-årige, som befandt sig på en adresse i Grenaa. Han blev anholdt og sigtet for forsøg på røveri. På flugtruten fandt politiet en taske med en køkkenkniv og det tøj, som gerningsmanden havde haft på under røveriforsøget. 

** 

 

To mænd overfaldet på p-plads - to mænd anholdt

Østjyllands Politi fik natten til tirsdag kl. 00.42 en anmeldelse om, at to mænd på 19 og 22 år var blevet overfaldet af en mindre gruppe mænd på en p-plads på Randersvej i Trige. Efterfølgende havde to af gerningsmændene stjålet de to mænds bil. Den 19-årige og den 22-årige tog efterfølgende på skadestuen med skader fra slag og spark, men de var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. 

Den stjålne bil blev efterlyst, og kl. 1.12 lykkedes det Midt- og Vestjyllands Politi efter en længere eftersættelse at anholde en 17-årig mand og en 20-årig mand, som kørte rundt i bilen i Silkeborg.   
Eftersættelsen endte med, at mændene kørte af vejen og væltede, men ingen af dem fik større skader. 

Begge blev anholdt og kørt til Østjylland, hvor de blev sigtet for vold. Den 17-årige, som var fører af bilen, blev derudover sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret, for flere færdselsforseelser og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Betjentene fra Midt- og Vestjylland fandt desuden en mindre mængde hash i bilen, som begge blev sigtet for at besidde. 

Det er Østjyllands Politis vurdering, at overfaldet skyldes interne stridigheder. Politiet fortsætter efterforskningen af sagen for at finde frem til, hvad der præcist skete på p-pladsen, og hvem der var involveret i overfaldet. 

**

Mænd smed hash ud af bil under eftersættelse

En patrulje fattede mandag kl. 17.20 mistanke til en bil med fire unge mænd, som kørte rundt på Åby Ringvej i Brabrand. Betjentene besluttede at lave kontroltjek af bilen, men da de satte politiblinket til, satte bilen foran dem farten op i stedet for at standse. Bilen fortsatte ad Åby Ringvej og videre ad Silkeborgvej, og undervejs blev der smidt flere små poser ud af ruderne. På Silkeborgvej indhentede patruljen bilen og fik den dirigeret ind til siden. 

Den 21-årige fører af bilen blev straks anholdt og sigtet for at ikke at efterkomme politiets anvisninger, og da han virkede påvirket af stoffer, blev han også sigtet for narkokørsel. 

Alle fire mænd blev visiteret, og bilen blev ransaget. I lommen på en 20-årig mand fandt betjentene en pose med skunk, og en anden 20-årig havde en pose med kokain på sig. De blev begge sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.  

Politiet fandt efterfølgende 12 poser med hash, som var smidt ud af bilen under eftersættelsen. 

**

Brand i fyrrum bredte sig

En beboer på en ejendom på Rønne Allé i Spentrup ringede mandag kl. 13.56 til 112, da der var udbrudt brand i husets fyrrum. Politi og brandvæsen kom kørte hurtigt til stedet, og brandmændene fik relativt hurtigt branden under kontrol. 

Der nåede dog at ske skader på både fyrrum og andre dele af huset. Ingen personer kom til skade ved branden. 

**

 

Klude med linolie startede brand

Nogle klude med linolie som var brugt til at pudse havemøbler selvantændte mandag aften og startede en brand i et skur på Gråpilevej i Randers NØ. En beboer på stedet anmeldte branden kl. 19.05, og kort efter havde brandvæsnet slukket ilden, der havde forårsaget skader på skur og garage. 

Ingen kom til skade ved branden. Den mandlige beboer, som havde smidt linolieklude i en skraldespand i skuret, blev efterfølgende sigtet efter beredskabsloven for at have været for uforsigtig med olien. 

**

Færdsel

Mandag kl. 9.55 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Brabrand. En 24-årig mandlig bilist blev ramt bagfra af en anden bilist. Den 24-årige kørte ind til siden, mens den anden bil fortsatte fra stedet, uden bilisten gav sig til kende. Den 24-årige kom umiddelbart ikke til skade ved sammenstødet. 

Mandag kl. 16.40 blev en 52-årig mand anholdt og sigtet for at køre spritkørsel på sin knallert, da han blev standset af en patrulje på Fiskerivej i Aarhus C. 

Mandag kl. 20.15 skete der et færdselsuheld i krydset Blåvej/Grønvej i Kvottrup ved Sabro. En 25-årig mandlig bilist stødte sammen med en bil ført af en 21-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Hjortevej i Søften begået mandag d. 13/4 mellem kl. 6.55 og kl. 7.00
På Jadevej i Skødstrup begået mellem fredag d. 10/4 kl. 12.00 og mandag d. 13/4 kl. 11.30
På Havkærparken i Tilst begået mandag d. 13/4 mellem kl. 6.00 og kl. 6.20
På Nordstjernen i Randers NV begået mellem lørdag d. 11/4 kl. 15.00 og mandag d. 13/4 kl. 14.41
På Horsevænget i Tranbjerg begået mellem onsdag d. 8/4 kl. 9.00 og mandag d. 13/4 kl. 15.00
På Bjødstrupvej i Tranbjerg begået tirsdag d. 7/4 mellem kl. 14.00 og kl. 23.00
På Spobjergvej i Brabrand begået mandag d. 13/4 mellem kl. 16.00 og kl. 18.45


Flere artikler