Skibet Lillebjørn melder klar til afgang

Profilbillede
Rebecca Sejer Werge

"Lillebjørn” er klar igen fra lørdag den 15. maj 2021 til at sejle passagerer på Randers Havn og Randers Fjord

Foreningen til Lillebjørns Bevarelse oplyser, at det næsten 90-årige skib ”Lillebjørn” er klar efter vinterhi på land til igen at kunne tilbyde sejladser på Randers Havn og Randers Fjord. 

Lillebjørn er i de sidste 8 ugers tid blev pudset og set efter af ”Bjørnebanden”, som består af 10 til 15 mænd med forskellige erhvervsmæssige baggrunde. Alle fra tandlæger, arkitekter, smed, elektriker, landmåler – ja, sågar en læge –, som med hver deres baggrund og indsigt yder deres frivillige indsats for at gøre Lillebjørn klar til en sæson på vandet.

Foreningen til Lillebjørns Bevarelse har i vinterhiperioden søgt fonde og har med stor glæde modtaget beløb fra Sparekassen Kronjylland, til indkøb af ny beklædning til skipper & matroser, Tryg Fonden, til levering af komplet sæt redningsveste til voksne og børn, Jutlander Fonden Himmerland, til træbeklædning af kahyt, samt fra Ellehammer Fonden, til isolering af motorkasse. Alt dette tilsammen bevirker, at den 90-årige dame kan sejle endnu en sæson.

Lillebjørn forventer i den kommende sæson at kunne tilbyde specielle sejladser i samarbejde med andre aktører i og omkring Randers Havn.

Kilde: Redaktion
Flere artikler