Shanna giver konkrete redskaber til at tackle de ubevidste tanker

Kilde: Izabelle Institute / Shanna Wedstrøm
Profilbillede
Ninna Jalog

Idéen startede for 20 år siden, da Shanna Wedstrøm var 9 år gammel. Som offer for mobning og psykisk terror var hun klar over, at hun skulle hjælpe sig selv, før hun kunne hjælpe andre. 

Jeg har altid vidst, at jeg ville hjælpe mennesker og gøre en forskel, men jeg vidste godt, at jeg selv skulle på den anden side for at kunne hjælpe andre. Jeg har gået til psykolog, psykiater og terapeuter, men vi blev ved med at køre i de dårlige oplevelser, og jeg begyndte at spørge mig selv om, hvordan jeg kunne hjælpe mennesker med at komme videre.

Shanna prøvede at opnå dette med en SOSU uddannelse, som hun færdiggjorde i 2014, men måtte efter 3 langtidssygemeldinger indse , at hun ikke kunne leve med, at der ikke var fokus på det enkelte menneske. 

Jeg giver mig altid 100%, og i den branche skal du løbe stærkere og stærkere. Jeg kunne ikke slå mit hjerte fra, og jeg kunne ikke gå fra borgerne uden at hjælpe dem til fulde. På samme tid fik jeg diagnosen Fibromyalgi, som også påvirkede min arbejdsgang, og jeg stod i en situation, hvor jeg skulle finde ud, hvad jeg så skulle med mit liv.

Shanna vælger at fokusere på det, som hun altid har brændt for. Hun kommer tilbage til den primære idé og begynder at vælge sin egen dagsorden og kigge indad. 

Jeg studerede alt, hvad jeg kunne finde, så jeg vidste, hvordan jeg skulle hjælpe andre. Og jeg tog kurser og seminarer, mens jeg stadigvæk arbejdede som SOSU assistent ved siden af.


I august prøvede Shanna officielt sine metoder af på udvalgte testpersoner og kunne prise sig lykkelig over, at hun allerede få dage efter fik positive resultater.

En af testpersonerne kunne allerede mærke forandring på 3. dagen, og en anden, som havde haft dyb depression, fortæller mig stadigvæk, at han hver dag springer ud af sengen og er glad for at stå op morgenen, selvom det nu er 2 måneder siden, han deltog.

Shanna fortæller, at hun især bruger sin egen intuition, fordi hun selv har gået vejen og kender de følelser, der påvirker din psyke, når man har været offer for mobning og traumer. 

Jeg kan hurtigt pejle mig ind på, hvad det er en person, har af udfordringer. Jeg fokuserer på de ubevidste tanker og vil gerne skabe en god rutine, så mobning eller anden trauma ikke bremser os senere i livet.

Og Shanna understreger, at det er tankegangen, som har brug for en massiv strukturændring. Hun mener nemlig, at mobning kommer fra kasser i samfundet. 

Jeg prøver at få folk til at forstå, at det er okay at være dem, og at de ikke behøver at følge flokken. Man bliver ofte mobbet, fordi man ikke er perfekt, og fordi man ikke passer ned i en kasse, og det tager man med sig i hele livet. Mit fokus er at gøre de ubevidste tanker bevidste, så man får kontrollen over sit selvværd.

Shanna fører dette ud i livet ved at give folk rutiner, som de skal implementerer i deres hverdag for at opbygge deres selvværd. 

Hjernen er bygget op efter at overleve, og derfor ønsker den at lægge trivsel til side. Jeg giver små konkrete øvelser til menneskers hverdag for at opbygge selvværd, men også for at gøre folk bevidste om deres tanker, og hvordan de påvirker deres omgivelser.

Den 6. december kan Shanna præsentere et 4 ugers forløb, som hun har døbt Træd ud af maskerne. Hun har stor succes med, at hendes kurser kan tilpasses til hendes klienters hverdag og arbejdsliv. Du kan læse mere om Shanna og hendes kurser på hendes hjemmeside. 

Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler