Samfundssind uden corona-briller

Kilde: Redaktion
Profilbillede
Stine Juul Christensen

Samfundssind er et ord, som vi har fået godt ind under huden i corona-tilværelsen. 

Vi har fået en anden og udvidet forståelse af, hvad dét at være en god medborger betyder. Det handler nemlig om at tænke på sin næste og sin næstes behov, velvære og sundhed. 

Det er måske noget, som vi altid har gjort, måske mere ubevidst, men det er rigtigt kommet i fokus i løbet af det sidste år.

I bund og grund handler det om at stå sammen og hjælpe hinanden – ikke kun når det gælder corona. Og lige præcis dét er noget, som en del borgere i Randers kan være stolte af at gøre. 

Følger man Facebook-gruppen ”Facebook Randers” har man måske set et opslag fra en hjemløs, der meldte sin ankomst til byen og efterspurgte hjælp til at finde en ny sovepose. 

Facebook-tråden blev lang og den ene person efter den anden tilbød i en eller anden grad sin hjælp til den hjemløse. Der blev foruden soveposen tilbudt alt fra puder til tøj, vogne, sko, mad og meget mere. 

Flere henviste også til værestedet Perron 4, hvor mennesker med særlige sociale problemer har mulighed for at komme og modtage støtte, omsorg og socialt samvær – samt deltage i aktiviteter. 

Opslaget har fået over 150 kommentarer og tråden spreder både glæde og begejstring. Et rigtig positivt og opmuntrende syn i en ellers til tider trist corona-tilværelse. 

Dette er en god reminder om, at borgerne i Randers by er hjælpsomme mennesker, der løfter ordet ”samfundssind” i alle tilfælde og virkelig bekymrer sig om sine medborgere. Det er en rigtig fin indikator på, at der er et fantastisk sammenhold i lokalsamfundet i byen. En lille solskinshistorie som man kan være rigtig stolt af.

Mød redaktionen
Profilbillede
Linnéa Funk lf@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler