Randers Tegl leverer miljøvenlige mursten til Danish Crown

Stock Photo
Profilbillede

Når Danish Crowns nye hovedkontor står færdigt i foråret 2023, så er det med 250.000 miljøvenlige mursten på facaderne. 

Danish Crown er ved at få lavet et nyt hovedkontor i Randers, og byggeriet skal certificeres til DGNB Guld og DGNB Hjerte, som er en bæredygtig certificering af bygningerne. Derfor kræver det særlige materialer til byggeriet, og dem er Randers Tegl blandt andet med til at levere, skriver Randers Onsdag.

Når der vælges miljøvenlige mursten til byggeriet, så kan der reduceres knap 50 tons på CO2-aftrykket sammenlignet med traditionelle mursten, skriver avisen, der har talt med Randers Tegl om projektet.

Randers Tegl har leveret mursten indenfor serien Greener, og de fortæller til avisen, at det er en god og strategisk ordre for dem, når de leverer til Danish Crown. Det er en god måde at vise omverden, hvad de som virksomhed kan gøre inden for bæredygtige materialer – noget, der i fremtiden vil blive mere og mere efterspurgt i byggerier.

I 2023 vil der komme større CO2-krav til byggerier, og det er derfor vigtigt allerede nu at komme godt fra start. De store byggeprojekter vil fremadrettet ofte kræve dokumentation for byggematerialernes miljøpåvirkning. Det er DGNB-konsulent hos Randers Tegl, Svend Roed Larsen, sikker på.

Kilde: Randers Onsdag