RANDERS ILDSJÆL: Marc brænder for basket!

Marc er i dag 25 år gammel. I dag træner han børn i basket på sit 9. år.
Profilbillede

Basketball har givet Marc et frirum, hvor man med hans egne ord "dyrker verdens fedeste sport". Det frirum vil han gerne dele med andre, derfor træner han børn i basket.

Marc Kongsgaard Pedersen er 25 år. Han er bestyrelsesmedlem i Randers Cimbria og formand i Børnebasket Randers, derudover står han også for talentudvikling i forbindelse med Randers Talent og Elite. Alt dette formår han at gøre ved siden af sit studie, hvor han læser en kandidat i produktion på Aalborg Universitet.

"Jeg ønsker, at ingen børn skal snydes for denne fantastiske sport - derfor ser jeg gerne fremgang. Personligt har jeg, siden jeg var helt lille interesseret mig for talentudvikling. Jeg elsker at påvirke børns udvikling, og se dem nå det potentiale, som mange besidder," fortæller Marc.

Han mener desuden, at det er en vigtig del af ens opdragelse, at man kan samarbejde med andre. Dette skal man i basketball, og på den måde får børnene nye venskaber og en stor glæde, og det er dét Marc brænder for.

Marc og Børnebasket Randers yder en stor indsats i form af at aktivere børn, der ikke har så mange ressourcer. Det gør de ved at holde camps for børn i udsatte områder, hvor børnene får lov til at få en smagsprøve på sportsgrenen og foreningen. Dette gør de i et samarbejde med "Bevæg dig for livet" og "Get2Sport".

"På den måde har vi fået integreret en del børn i basketball, og vi håber på, at de vil bruge tiden på dette i stedet for "ballade", når de bliver ældre. Vi har inviteret børn med få ressourcer til camps, hvortil de har fået bolde, tøj og en oplevelse for livet. Noget som forhåbentlig kan ses i fremtiden."

Marc startede selv med at spille, da han var 11 år gammel. Han har haft enkelte træninger med ligaholdet, men han måtte hurtigt erkende, at han ikke var hurtig og stor nok. Derudover har han nu været træner i cirka 9 år, været tidligere basketball scout med You1Sport, og han har skrevet mange artikler omkring talenter i Danmark og Europa. Så man kan roligt sige, at hans passion for sporten er stor.

Marc og Randers

"I Randers kender alle hinanden, og hjælper hinanden. Generelt føler jeg, at byen er god til at stå sammen - men nogle gange er vi bange for at gøre det."

Hvis han skulle beskrive Randers med tre ord, ville det være "åbenhed, overskuelighed og potentielt."

Marc er født og opvokset i Randers og på trods af sit studie i Aalborg, har han valgt at blive boende.

"Jeg føler, at jeg kan være med at udvikle byen og gøre en forskel. Generelt bliver man stolt, når Randers er på Danmarkskortet i forbindelse med et eller andet. Uanset om det er sport, eller andre positive historier. Randers har meget at give, men det kræver også en indsats."

Marc mener, at man i Randers bør gøre mere for at fastholde de unge, som vokser op i byen, da mange af dem vælger at flytte til en af de større studiebyer, så snart de er færdige med gymnasiet.

Hans største anbefaling i forhold til at lave noget i Randers er selvfølgelig at tage ind og se en basketballkamp. Et besøg i Randers Regnskov kan ifølge Marc også være ret fascinerende, hvis man aldrig har været der før.

Hvad betyder ordet ildsjæl for dig?

"Ildsjæl er en, der brænder for noget. Går op i det med liv og sjæl. At beskrive mig som en ildsjæl er nok ikke helt forkert. Jeg bruger mere tid på at give tilbage til andre, hvortil jeg til tider godt kan glemme at sætte mig selv i første række. Men jeg trives, når jeg ser smil og glade børn. Især når jeg har trænet børn, som pludselig er begyndt at tage ansvar, og selv begynder at give noget tilbage, som jeg har givet til dem. Det gør mig glad."

Kilde: Redaktionen
False {
}