Pædagogmedhjælpere og folk med praktisk erfaring får nu mulighed for at tage en pædagoguddannelse og samtidig beholde deres job.
Der er behov for flere pædagoger i Randers Kommune, og frem mod 2025 skal andelen af uddannede pædagoger blandt personalet i kommunale og private institutioner i kommunen hæves fra 53 til 65 procent. Derudover vil minimumsnormeringerne betyde, at der bliver brug for flere pædagoger i institutionerne.
Det er noget, der vil glæde de fleste forældre med børn i institutioner. Dog kan det være svært at finde de ekstra pædagoger, da ledigheden blandt pædagoger i Randers allerede nu er meget lav.
Lederen af pædagoguddannelsen på VIA University College i Randers vurderer, at der i løbet af de næste par år vil mangle 150 pædagoger i kommunen.
Det er derfor glædelige nyheder, at der nu er en løsning på det ellers fremtidige problem med mangel på pædagoger. En ny meritpædagoguddannelse vil nemlig give flere mulighed for at kunne uddanne sig som pædagog.
Uddannelsen fik i denne uge politisk godkendelse, og på VIA University College vil der være mulighed for at starte på den nye uddannelse fra den 1. september i år.
Uddannelsen vil være for dem, der har mindst to års erhvervserfaring med pædagogisk arbejde. Den erfaring vil give merit for den almene pædagoguddannelses to lange praktikperioder.
Meritpædagoguddannelsen kommer til at tage tre år, hvor det første år vil være fuldtidsstudie, og de to andre år vil være deltidsstudie. Dette vil give folk, der er ansat i kommunens daginstitutioner, mulighed for at tage orlov for at studere det første år, hvorefter de, de efterfølgende to år, kan studere på deltid og arbejde ved siden af.
Der har været stor begejstring for forslaget om meritpædagoguddannelsen i Randers. Forslaget kom nemlig frem i januar 2021, og derefter er det gået stærkt frem til godkendelsen denne uge.
Både VIA University College og kommunen var med det samme begejstret og positivt indstillet for idéen og gjorde sit for at få forslaget igennem.