Nyt golf-tilbud for borgere med funktionsnedsættelse i Randers

Foto: Randers Kommune. Signe Mønster Buchardt, aktivitets- og fritidskoordinator i Randers Kommune, og golfmanager Marck Lindved fra Randers Golf Klub er klar til at modtage de første deltagere til Rehab-Golf.
Profilbillede
dato

Fredag den 20. maj begynder Randers Golf Klub i samarbejde med Randers Kommune for første gang et nyt hold for borgere med funktionsnedsættelse. Alle kan nemlig spille golf, selvom den gængse opfattelser er en anden. Med gode erfaringer fra Roskilde tager Randers ideen op som en af de få golfklubber herhjemme.  

Golf til rehabilitering og fællesskaber er ikke udbredt i Danmark, og danskere med et bevægelseshandicap må ofte helt droppe at prøve kræfter med fysiske fritidsaktiviteter. Men sådan bør det ikke være. Fysisk aktivitet, træning og deltagelse i sociale fællesskab øger nemlig vores livskvalitet. Læg dertil at golf er en god træningsform, når balancen skal forbedres, koordinationsevnen skal trænes og kroppe skal genvinde noget af sin styrke. Rehab-Golf bygger på en model fra genoptræningscentre i Tyskland. Og i Danmark er der blandt andet gode erfaringer med det fra Roskilde Golfklub. Dansk Handicap Forbund er i gang med at udbrede Rehab-Golf rundt om i landet, og da Randers Golf Klub fik en henvendelse var de straks med på ideen.

"Vi har en vision om det gode liv og vil gerne bidrage til at flere kan leve det. Samtidig er det ikke en hemmelighed at mange af vores medlemmer er seniorer over 65, hvor risikoen for at blive sat ud af spillet som følge af blodpropper eller anden sygdom er større. Men hvorfor ikke beholde folk i klubben og lade spillet gå videre - når det nu kan lade sig gøre, selv om det er på lidt andre vilkår," siger golfmanager Marck Lindved fra Randers Golf Klub.

Golf kan nemlig sagtens spilles selv om du er blevet lam i den ene arm eller har udfordringer med at gå. Det handler om at have de rigtige hjælpemidler - herunder muligheden for at have en hjælper med på banen Rehab-Golf foregår desuden på baner, hvor der er plads og tid - og hvor sværhedsgraden er tilpasset spillere med bevægelseshandicap.

Hos Randers Kommune ser aktivitets- og fritidskoordinator Signe Mønster Buchardt også gode muligheder i Rehab-Golf.

"Det handler om at kunne mødes med ligesindede og at kunne deltage i foreningsaktiviteter lige som andre - også selv om man har et handicap," fortæller Signe Mønster Buchardt.

I første omgang er der plads til 20 borgere på holdet til Rehab-Golf. Alle har mulighed for at tilmelde sig, så længe, at der er tale om voksne med en funktionsnedsættelse. Det kan være som følge af eksempelvis en blodprop, hjerneblødning, amputation eller medfødt fysisk handicap.

Der er introdag fredag den 20. maj, kl. 10-12. Og holdet fortsætter de efterfølgende fredage på samme tidspunkt. kl. 10-12. Efter træningen er der socialt samvær i klubhuset. Man skal selv kunne transportere sig til klubben, der er beliggende ved Fladbro. Golfudstyret kan man låne i klubben. Spillet foregår under hensyntagen til den enkeltes handicap. Der må gerne deltage pårørende og hjælpere, ligesom der er frivillige fra klubben til stede for at give den nødvendig hjælp - for eksempel til at blive kørt rundt på banen. Interesserede kan få yderligere oplysninger hos aktivitets- og fritidskoordinator Signe Mønster Buchardt på telefon 3069 0827.

Kilde: Randers Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.

Seneste på facebook