Nye muligheder på Jens Otto Krags Plads

(Foto: Randers Kommune)
Profilbillede

Jens Otto Krags Plads har gennemgået en forvandling og byder velkommen til nye aktiviteter og muligheder for at hænge ud. Gå på opdagelse i pladsens grejboks og nyd sensommeren i græsset.

Jens Otto Krags Plads har gennemgået en forvandling, som giver mulighed for nye aktiviteter og flere sociale mødesteder. Mest iøjnefaldende er nok de store, grønne flader som græsplænen byder på, men også bakkerne på pladsen er blevet til en skærmende vold, der giver ro for trafikken.

"Pladsen er en central del af livet i Randers, og vi skal sørge for, at den kan understøtte det liv, borgerne ønsker at have på pladsen. Derfor afprøver vi nu en plads, hvor der er fokus på liv, leg og opholdsmuligheder. Det er indtil videre blevet taget rigtig godt imod," fortæller Claus Berggren, formand for Erhvervs- og Planudvalget i Randers Kommune og fortsætter:

"Idéen med pladsen er, at leg, samvær og fællesskab bliver forenet på en af de centrale pladser i Randers' bymidte til glæde for børn og voksne".

Grejboks og megamøbler
Noget af det mere opsigtsvækkende på pladsen er megamøblerne bygget af stilladser, der giver plads til hængekøjer, afskærmning og siddeområder, der indbyder til socialt samvær, ro og fordybelse.

Derudover er der en række flytbare elementer af træ, som kan bruges til at skabe præcis de rammer, man har brug for til sig selv eller sin gruppe, forklarer Line Heydorn, midtbykoordinator ved Randers Kommune.

"Pladsen skal være fleksibel og imødekommende, så alle kan skabe de bedste rammer for deres ophold. Der er farvede træstubbe og sveller, der kan trilles og rulles, og Grejboksen har forskellige rekvisitter. Her er bolde, stangtennis, petanque, strandstole, kongespil, bøger mm." fortæller hun.

Spil, stole osv. kan lånes gratis og lige så længe, man er på pladsen - selvfølgelig med en opfordring til at sætte tingene på plads, når man er færdig med dem. På pladsen er der også mulighed for at give en tilbagemelding og komme med forslag til, hvad man ellers ønsker at kunne på Jens Otto Kraghs Plads.

En mulighed Line Heydorn håber, mange vil benytte sig af: "Alle input hjælper os med at skabe det bedste byrum, som kan glæde flest mulige. Man kan enten aflevere sin feedback i beholderen på pladsen eller ved at dele opslag med #JOKbyrum."

Kilde: Randers Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.