Maja har altid drømt om at arbejde med ældre

Foto: Randers Kommune. Selvom Maja altid har vidst, at hun vil arbejde med ældre, har hun også altid godt kunne tænke sig en studentereksamen. Derfor faldt valget naturligt på EUX Velfærdsuddannelsen, hvor man både bliver student og social- og sundhedsassistent i én uddannelse.
dato

Så snart 23-årige Maja Mathilde Iversen fik mulighed for det, fik hun et afløserjob i ældreplejen. Her blev hun hurtigt bekræftet i, at hendes drømmejob findes på et ældrecenter. Og nu er hun uddannet social- og sundhedsassistent.

”Jeg har altid været glad for mennesker og især ældre mennesker, synes jeg har meget at byde på. De har en masse erfaring, oplevet glæde og sorg og rummer mange forskellige historier. Jeg har derfor aldrig været i tvivl om, at jeg gerne vil arbejde med ældre,” siger Maja Mathilde Iversen.

To uddannelser i én
Selvom Maja altid har vidst, at hun vil arbejde med ældre, har hun også altid godt kunne tænke sig en studentereksamen. Derfor faldt valget naturligt på EUX Velfærdsuddannelsen, hvor man både bliver student og social- og sundhedsassistent i én uddannelse.

”Uddannelsen kombinerer de to ting, der passer til mig – det boglige og arbejdet med mennesker. Samtidig giver den rigtig mange forskelligartede jobmuligheder og muligheder for efteruddannelse, og det kan også være rart, når man står efter 9. klasse og skal vælge uddannelse. Så lukker man ikke nogen døre,” siger Maja Mathilde Iversen.

Under uddannelsen var hun elev på Åbakken, og da hun var færdiguddannet, stod hun som 21-årig med en fast stilling på ældrecentret.

Fokus på den enkelte
Jobbet som social- og sundhedsassistent er meget alsidigt, og det betyder meget for Maja Mathilde Iversen, der især synes, at arbejdet med se det hele menneske og opfylde den enkeltes unikke behov, er spændende. Det gælder blandet andet arbejdet med, hvordan man skaber det gode måltid, hjælper med at få beboeren til at udtrykke sine ønsker, medicinhåndtering samt inddragelse af borgeren og de pårørende. Kort fortalt alt, der er med til at sikre, at beboeren trives både fysisk og psykisk.

”Som social- og sundhedsassistent møder man mange forskellige mennesker, og jeg udvikler mig hele tiden personligt og fagligt. Det er virkelig spændende og lærerigt at skulle sætte sig ind i, hvordan man skaber den bedste hverdag for beboerne, men også, hvordan man sørger for at inddrage pårørende,” siger Maja Mathilde Iversen og fortsætter:

”Det er svært at give slip og overlade nogle, man virkelig holder af til andre. Derfor er det vigtigt at have et tæt samarbejde med de pårørende, så de ved, at deres kære er i trygge hænder, og de kan koncentrere sig om at udnytte den sidste tid, de har sammen.”

Tiden skal gøres til noget særligt
En vigtig del af Maja Mathilde Iversens arbejde består også i at inddrage beboerne i stort og småt. Det kan være, hvilke aktiviteter der skal laves, hvilken mad der skal serveres, og hvordan man sørger for, at de også får ejerskab over centret.

”Vi har for eksempel spurgt beboerne, hvordan vi gør Åbakken mere personlig. Her blev det foreslået, at beboernes døre blev gjort personlige, så det blandt andet bliver synliggjort, hvad den enkelte godt kan lide. Så det er vores næste projekt,” siger Maja Mathilde Iversen og understreger, at den slags tiltag er vigtige:

”Det er ingen hemmelighed, at det her er endestationen for mange af dem, der kommer her, og derfor har vi også en vigtig opgave med at gøre deres sidste tid til noget særligt,” siger Maja Mathilde Iversen.


https://www.randers.dk/nyheder/maja-har-altid-droemt-om-at-arbejde-med-aeldre/
Kilde: Randers Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.