Lillebjørn sejlede havderundfart med ukrainske flygtninge

(Foto: Carsten Vammen)
Profilbillede

Af: Carsten Vammen

En gruppe ukrainske flygtningebørn og -voksne i Randers var lørdag formiddag, den 18/6, på sejltur med det gode skib Lillebjørn. Her fik de masser af luft i håret og oplevet deres ‘nye’ by fra vand siden. 

Lørdag formiddag var der arrangeret havnerundfart og sejltur på fjorden med Lillebjørn, for en gruppe ukrainske flygtninge, der fik en hyggelig oplevelse, og så fik de oplevet den by, Randers, de nu bor i, fra vandsiden.

Foreningen til Lillebjørns Bevarelse havde igennem kontakt til den ansvarlige for Ukrainske flygtninge i Randers Kommune, Birgitte Guldberg fået kontakt til to herboende ukrainere, Olga Lykke, Vorup, og Hanne Dyvak, Kristrup, som arbejder i den frivillige ukrainske forening ‘Lastivka’ og det lykkes uden store udfordringer at samle passagerer til to sejladser.

Vejret var godt, og de omkring 24 børn og voksne havde nogle dejlige timer ude på fjorden. Skibsfører Morten Sarvig gav de store drenge lov til prøve styre LILLEBJØRN i roligt vand og drengene var ekstra begejstrede over tilbuddet.


(Foto: Carsten Vammen)

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Kilde: Carsten Vammen på vegne af Foreningen til Lillebjørns Bevarelse