LILLEBJØRN fejrede 75 års dagen for skibets ankomst til Randers Havn i 1948

Borgmester Torben Hansen, kasser og skipper Sven Grove Jørgensen, nuværende formand Carsten Vammen, matros Jette Halskov, tidligere formænd Jacob Norholt og Ole Nielsen - to sidst nævnte har været med fra starten af. (Foto: Jan Szwed)
Profilbillede
dato

Af: Carsten Vammen, formand

Foreningen til Lillebjørns Bevarelse, som blev etableret i 1994, markerede at mandag den 31. juli 1948 blev ”Bjørn” med ”Lillebjørn” ved skibssiden vist i en Randers Avis. Det er det nærmeste vi kan komme til, hvornår ”Lillebjørn” ankom fra Sønderborg Havn som solgte det gode skib til Randers Havn i 1948. 

 ”Foreningen til Lillebjørns Bevarelse” fejrede at ”Lillebjørn” stadigvæk er et aktivt skib i Randers Havn og på Randers Fjord. Alle kender mere eller mindre historien om de aktive erhvervsfolk som satte sig sammen og fik ”Lillebjørn” bevaret, da Randers Havn ville skrotte skibet der siden, efter en omfattende renovering, har sejlet vandene tyndt i foreningens navn.  

”Lillebjørn” har igennem tiderne gennemgået flere værftsophold hvor skibet bl.a. har fået udført nødvendige reparationer og fået en ny motor.

Det har ikke kunnet lade sig gøre uden støtte fra fonde, som har bidraget til den økonomisk krævende vedligeholdelse – hvorimod de mange sejladser, som i dag tæller +100 årligt, bidrager til uddannelse af nye skippere og matroser, som frivilligt bruger rigtig mange timer af deres fritid på at gøre gæsterne glade og sejle sikkert i kendte vande.

”Bjørnebanden”, som består af omkring 15 medlemmer, står for den årlige dokning og vedligeholdelse inden sæsonstarten – igen frivillige, som yder en storartet indsats. 

LILLEBJØRN havde til markering af dagen inviteret tidligere formænd fra Foreningen til Lillebjørns Bevarelse til en mini havnesejlads i Randers Havn - og der deltog Ole Nielsen, den første formand, samt Jacob Norholt, som formand i næsten 20 år.

Den nuværende formand, Carsten Vammen har siden februar 2020 haft og har posten, som formand for LILLEBJØRN. Udover tidligere og den nuværende formand deltog også borgmester Torben Hansen samt Havnedirektør John Morgan på sejladsen, som sluttede ved Dronning kajen. 

Inviterede gæster og fremmødte medlemmer blev beværtet med alt godt fra PØLSEMANDENS PØLSEVOGN, som trods dansk sommervejr havde et godt besøg i dagens anledning.

Kilde: Foreningen til Lillebjørns Bevarelse
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.