Jule Cup 2023 - Cheerleaders med glitter & bow

Foto: Randers Cheerleaders. Scorpions Strike, Youth Advanced All Girl
dato

Lørdag meldte Randers Cheerleaders klar til sæsonens første konkurrence og så på hjemmebane igen i år. De ikke bare mødte op til Julecup 2023 i Arena Randers - næ nej, dørene til Arenaen blev åbnet med selvtillid, glimmer i håret og selvsikre smil - som man kun kan gøre på hjemmebane.

Af: Christina Madsen

Lørdag morgen stod cheerleaders fra Danmark og Sverige klar til årets første konkurrence i Danmark.

Lars Carlsen, Direktør for DAFF, bød velkommen til Jule Cup 2023 i Randers, hvorefter 66 hold og flere end 1000 udøvere lavede en festlig og farverig indmarch, mens endnu flere tilskuere heppede når deres hold blev præsenteret.

Stemningen bliver sat med masser af larm fra tilskuerne, med klappere og råb, trommerne er heller ikke stille i løbet af sådan en dag.

Der bliver heppet og larmet så taget løfter sig i Arenaen på sådan en konkurrence dag, der må helt sikkert være nogle tilskuere der både er hæse og har ømme håndflader dagen derpå. 

Randers Cheerleaders stillede op med 5 hold i år:

- Turtles Snap, Tiny Novice. Opvisnings hold, som stolt viste hvor dygtige de var.

- Spiders Attack, Mini Intermediate. Opvisnings hold, viste deres kunnen og havde en fest på gulvet.

- Scorpions Glow, Youth Median. De kæmpede i en hård pulje og fik en flot 3. plads.

- Scorpions Strike, Youth Advanced All Girl. De viste deres kunnen og kom på en 2. plads.

- Cobras Venom, Senior Premier All Girl. De sluttede dagen med en 3. plads.


Spiders Attack, Mini Intermediate, Randers Cheerleaders (Foto: Randers Cheerleaders)

Julecup 2023 blev for tredje gang i træk, efter corona, afholdt i Arena Randers, i år var det med Royal Cheer Aalborg som værtsklub. Arena Randers har nogle fantastiske rammer når udøverne kaster sig ud i deres rutiner og halsbrækkende stunts med et smil på læberne.

Selvom Jule Cup er årets første konkurrence så er niveauet højt, udøverne står skarpe, nerverne er gemt væk mens de stor smilende fyrer den af i deres paillet udsmykkede uniformer. Først råb så høj og fans råber med, ja råbene bliver højere og højere og til sidst skal man tro de taber pusten, men næææ nej.

Derefter cheer rutiner på gulvet med halsbrækkende stunts, pyramider, høje kast med skruer i luften som næsten kan virke som brud på fysikkens love, mens musikken giver den max gas i højtalerne.

For udøverne står verden stille de næste 2 minutter og 15 sekunder. Flere måneders hård træning, sved og tårer, alt står på spil, det er nu det hele skal lykkes. Dyb koncentration, et ikke så stille publikum holder vejret, spændingen syder i Arenaen.

Lykkes det udøverne at sejre over de fysiske love -  Stolthed, glæde skuffelse, forløsende tårer og endeløs jubel, alle de store følelser opleves i arenaen denne dag.

Endnu engang viser cheerleaderne det smukke i en sportsverden, hvor fans hepper på konkurrerende klubber mens de griner og bider negle sammen. Udøvere hygger sig på tværs af klubberne, trøster hinanden og griner sammen. Her fik følelserne frit spil - der var grin, jubel, glædestårer og lykønskninger til hold kammerater og modstandere når holdene modtog deres flotte pokaler.  

Et vellykket Julecup 2023 blev afsluttet med en landsholdssamling om søndagen. Inden Randers Cheerleades kunne takke af for en fantastisk weekend i Arena Randers, var de søndag med til at sætte stemningen under basket kampen, da Randers Cimbria vandt over BMS Herlev.

Glade men trætte lukkede og slukkede Randers Cheerleaders weeekenden af. Men der er ikke meget tid til at slappe af i, for de næste 14 dage står på træning og mere træning inden næste konkurrence som er den international konkurrence Nordic All Level Championship 2023 som finder sted i Partille v/ Göteborg, Sverige den 2-3 december 2023.

Selvom udøverne er i glitter & bow from head to toe under en konkurrence, så er de nogle frygtløse piger med en psyke som en kamppilot. De er ikke bange for at kaste en flyver flere meter op i luften for at gribe hende igen.

Uden at tænke over hvor farligt og halsbrækkende disse stunts er, som den mest naturlige ting i verden uden et øjebliks tøven bliver stunts udført igen og igen indtil de sidder til perfektion.

Men måske vi ses til en træning tirsdag eller torsdag i Arena Randers hal 4. Hvis du tør! Så kan du være med på holdet til Jule Cup 2024 i Arena Randers, hvor Randers Cheerleaders er værtsklub – ses vi?

Kilde: Randers Cheerleaders
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.