Hotel Randers - Et af byens ældste hoteller

Profilbillede
dato

Hvis man befinder sig i Randers bymidte vil man mellem butikker og cafeer finde et af byens ældste hoteller - Hotel Randers. Hvis man passerer hotellet vil man også bemærke den gamle og charmerende facade, som oprinder helt tilbage fra 1927.


Foto: Arkiv.dk / Her ses hotellets bus foran facaden

Hotellet åbnede i 1856 og indeholdt, sammenlignet med i dag, knap så mange faciliteter. Det ville Vilhelm Mathiesen lave om på. Vilhelm overtog i 1914 hotellet efter sin far og han havde en vision for hotellets fremtidige virke. 

Hotel Randers har siden 1892 været i familien Mathiesens eje og i 1927 undergik hotellet en større renovering - på baggrund af Vilhelms store planer for hotellet. 


Foto: Arkiv.dk / Hotel Randers under ombygning i 1927

Vilhelm ville nemlig både udvide hotellet og renovere det i overensstemmelse med samtidens mode og tendenser. Vilhelm ville altså modernisere hotellet og netop denne modernisering skulle vise sig at tiltrække både handelsrejsende og turister fra nær og fjern. 


Foto: Arkiv.dk / Ombygningen indebar at man opførte en ny fløj i Sct. Mortens Gade

Den store renovering indebar nemlig først og fremmest, at hotellet fik 81 helt nye og moderne værelser, hvor der både var mulighed for telefonopkald, varmt vand samt rig mulighed for rent sengelinned, da hotellet også nu havde eget vaskeri i kælderen. 

Kælderen blev ikke kun udvidet med eget vaskeri. Her blev der tilmed sørget for at hotellets fremtidige gæster kunne nyde af smagfulde anretninger fra hotellets nyopførte køkken, bageri og konditori.


Foto: Arkiv.dk / Her ses det nye køkken efter ombygningen i 1927

Hotellet fik i 1927 også egen frisørsalon, hvor gæster kunne komme og få ordnet håret, så man så ordentlig ud når man promenerede gangene på det store og nymoderne Hotel Randers. 

I dag eksisterer Hotel Randers i bedste velgående, og gæster har i dag tilmed mulighed for at få pulsen op i hotellets helt eget træningscenter efterfulgt af en drink i hotellets loungebar, der er udsmykket af kunstneren Kristian von Hornsleth.

Kilde: Arkiv.dk