Forskellige beboere har stor betydning

Foto: Randers Kommune. En af dem, der bor i de private seniorboliger er 72-årige John Bøgelund. Siden han flyttede ind for fem år siden, har han også fungeret som frivillig.
dato

På Randers Kloster er der både private seniorboliger, ældreboliger med kald og plejehjem, og det betyder meget for alle, der bor på ældrecentret.

”Det giver meget, at vi har den her konstellation med tre afdelinger i ét hus. Det giver alle beboere mulighed for at søge venskaber og bekendtskaber på tværs, samtidig med at flere i de private boliger fungerer som en stor ressource for dem, der bor i plejeboliger. De er blandt andet med til at sørge for forskellige aktiviteter i huset,” siger Jesper Bjerre Jakobsen, forstander på Randers Kloster og tilføjer, at der foregår mange forskellige aktiviteter på centret, for eksempel strikkeklub, malerværksted, aftensang og forskellige fester.

Gør andre glade
En af dem, der bor i de private seniorboliger er 72-årige John Bøgelund. Siden han flyttede ind for fem år siden, har han også fungeret som frivillig.

”Det betyder meget, at jeg kan være med til at gøre et andet menneske glad. Ved både at bo og være frivillig på Randers Kloster er jeg med til at give andre mennesker glæde i hverdagen og give dem nogle oplevelser,” siger John Bøgelund.

Udover generelt at hjælpe til ved forskellige arrangementer, har John Bøgelund startet en herregruppe, hvor 10-12 mænd mødes blandt andet over et godt måltid mad og en god snak.

Derudover har han også været med til at starte klosterkoret, hvor man mødes hver anden uge og synger sange fra højskolesangbogen.

”Det er skønt at være med til at starte de her arrangementer op, og der er generelt stor tilslutning. Og jeg kan mærke, at det giver meget glæde for beboerne i ældreboliger og på plejehjemmet, men det betyder også meget for mig. Når jeg bor så tæt på de andre, betyder det, at der altid er nogle at tale med, og vi har et godt fællesskab på kryds og tværs,” siger John Bøgelund.


https://www.randers.dk/nyheder/forskellige-beboere-har-stor-betydning/
Kilde: Randers Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.