Flere i Randers investerer: Guld anses for en sikker havn i en usikker tid

Hvis man overvejer at investere i guld, bør man ifølge Sander Lerche Rasmussen (på billedet) være opmærksom på, at der kan forekomme store variationer i markedet for investeringsguld i Danmark. Foto: NordiskGuld.
dato

Flere randrusianere investerer i aktier og investeringsfonde, og også guld anses af mange som et aktiv i en usikker tid. Ifølge professor er guld særligt som investeringsobjekt, fordi der ikke er noget løbende afkast.

Danskerne investerer i stigende grad, og ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik er antallet af randrusianere, der investerer i aktier steget med 11 procent på fem år, mens 45 procent flere investerer i investeringsfonde. Interessen for at investere blandt randrusianerne opleves også hos en af landets største guldhandlere NordiskGuld, der på landsplan har solgt 97 procent mere investeringsguld i årets første kvartal end i kvartalet før.

– Vi mærker en klar efterspørgsel på investeringsguld hos forbrugerne. Mange udtrykker at være på udkig efter et sikkert aktiv i en økonomisk lidt usikker tid, siger Sander Lerche Rasmussen, direktør hos  NordiskGuld

Ifølge Torben M. Andersen, professor i økonomi ved Aarhus Universitet, får investeringsguldet medvind på grund af flere forhold.

– Guld er særligt som investeringsobjekt, fordi der ikke er noget løbende afkast – afkastet kommer alene ved, at prisen på guld stiger. I perioder med økonomisk eller politisk usikkerhed får guld øget interesse, fordi det opfattes som mere sikkert og forventes at holde sin værdi eller stige, siger Torben M. Andersen.

Opmærksomhed på markedsforskelle betaler sig
Hvis man overvejer at investere i guld, bør man ifølge Sander Lerche Rasmussen være opmærksom på, at der kan forekomme store variationer i markedet for investeringsguld.

– Guld er ikke en kompliceret investering, som kræver en stor markedsindsigt eller økonomi, men man gør klogt i at undersøge markedet forud for en investering for at sikre, at man får mest for pengene. Ved prissammenligning hos forskellige aktører skal man lægge mærke til, om guldet er fritaget for moms. Nogle hjemmesider har en investeringsbudgetberegner, som skræddersyer det bedste tilbud til den enkelte, siger Sander Lerche Rasmussen og tilføjer:

– Man kan med fordel vælge guld fra globalt anerkendte mærker, som kan omsættes overalt i verden. Her kan man have for øje, om mærket er godkendt af en brancheforening som for eksempel LBMA, London Bullion Market Association, som er den førende brancheforening inden for guld og sølv. 

NordiskGuld tilbyder at købe smykker, guld og sølv til nogle af markedets højeste priser og med gennemsigtighed online. Ud over online handel har virksomheden fysiske butikker i Aarhus og København. NordiskGuld ejes og drives af Nofipa AS. Læs mere på www.nordiskguld.dk

Kilde: NordiskGuld
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.