Dine briller fortæller, hvem du er

Foto: Tina Sørensen, ts-artgrafisk.dk.
Profilbillede

Brillestylist Lizbeth Falk besøger Thiele Randers Storcenter den 24. juni for at hjælpe kunderne med at finde den helt rigtige brille. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvad vi putter på næsten, for et brillestel fortæller meget om, hvem vi er.

Når tv-vært Peter Ingemann toner frem på skærmen, er det brillestylist Lisbeth Falk, der har hjulpet ham med at finde det helt rigtige brillestel.

”En brille fortæller mere om sin ejer end mange ord, og de færreste tænker over, hvor meget signalværdi et brillestel rummer. Arbejder man i en kreative branche, kan brillen ’larme mere’, mens advokaten med fordel kan vælge et mere konservativt stel til arbejdsbrug,” siger Lizbeth Falk, der er selvstændig brillestylist.


Foto: Tina Sørensen, ts-artgrafisk.dk. Lizbeth Falk har hjulpet tv-værten Peter Ingemann med at finde det helt rigtige brillestel.

24. juni gæster Lizbeth Falk Thiele Randers Storcenter for at hjælpe og vejlede kunderne til at finde det helt rigtige stel.
”Hvis du tager din ægtefælle eller børn med til optikeren, vil de typisk vælge et stel, der ligner det, som du plejer at bære, fordi de gerne vil have, at du ligner dig selv, mens jeg tager udgangspunkt i din person og stil, siger Lizbeth Falk.

Hun har arbejdet i brillebranchen i 15 år og er certificeret stylecoach, uddannet af den kendte stylist Tini Owild. Derudover har hun taget kurser i kropssprog, for hun har brug for at danne sig et billede af hele personen for at finde de helt rigtige briller.

”Det handler ikke om, hvad jeg personligt kan lide, men om hvad der passer til kundens person, stil og liv, og derfor tager jeg en grundig snak med kunden, før jeg går i gang med at finde stel,” siger Lizbeth Falk.


Foto: Tina Sørensen, ts-artgrafisk.dk. Lizbeth Falk besøger Thiele Randers Storcenter den 10. juni, hvor kunder kan få hjælp til at vælge det rigtige stel. ”Brillen sidder midt i ansigtet og er noget af det første, man ser. Derfor er det vigtigt, at man vælger et stel, der passer til den person, man er,” understreger Lizbeth Falk. 

Passion for briller
Briller har altid spillet en stor rolle i Lizbeth Falks liv.

Hendes far gik meget op i briller og bar altid det nyeste og smarteste stel.

”Ubevidst fandt jeg det smart at have briller,” siger Lizbeth Falk.

Så smart, at hun ’kom til’ at lyve sit syn lidt dårligere for selv at få de eftertragtede briller.

”Vi er tilbage i 70’erne, og min veninde havde sådan nogle smarte gennemsigtige briller. Dengang var brillerne kæmpestore, og stængerne sad forneden. Jeg ville også have sådan et par, så jeg påstod, at jeg så lidt dårligere, da jeg var til øjenlægen. Ellers havde jeg ikke fået brillerne. Sådan begyndte min brillekarriere,” fortæller Lizbeth Falk.

Hun blev for 15 år siden ansat som brillesælger hos Brock & Michelsen, hvor hun solgte briller til optikerkæder. Der var indkaldt cirka 10 til samtalen, og hun var den eneste, der ikke var optiker. Til samtalen kaldte de hende endda ’det sorte får’, fordi hun ikke var uddannet i branchen.

”Til gengæld elsker jeg briller, og til samtalen hev jeg tre par smarte briller op ad tasken. Briller er min passion, og derfor fik jeg jobbet,” fortæller Lizbeth Falk.


Foto: Tina Sørensen, ts-artgrafisk.dk. Efter 15 år i brillebranchen har Lizbeth Falk nedsat sig som selvstændig brillestylist og hjælper private med at finde det helt rigtige brillestel. ”Det er ikke ligegyldigt hvilket brillestel, du vælger. Dine briller kan gøre dig 10 år yngre eller ældre. Vi bliver hele tiden bedømt og sat i bås af hinanden, og derfor er din signalværdi supervigtig,” siger Lizbeth Falk.

Glimt i øjet
I dag kombinerer Lizbeth Falk sine mange års erfaring som stylist og brillesælger, når hun tilbyder private sin ekspertise til at finde de rigtige briller. Hun har hjulpet kendte som musikeren Søren Huss og tv-personligheder som Charlotte Bøving og Line Baun Danielsen. Sidstnævnte har Lizbeth Falk også holdt foredrag om signalværdier sammen med.

”Det er mennesker, der via deres job bliver voldsomt eksponeret, og derfor ved de, at det ikke er ligegyldigt, hvilken brille de bærer på skærmen,” forklarer Lizbeth Falk,

Selv om man ikke er studievært i den bedste sendetid, er det stadig en fordel at finde en brille, der harmonerer med jobbet.

”Jeg havde en smuk ung lyshåret kvinde til brillestyling. Hun havde fundet en flot, trendy brille og spurgte efter min mening. Da hun fortalte mig, at hun var advokat, måtte jeg råde hende til at finde en brille med klassisk signalværdi til arbejdet, hvis hun ønskede at blive opfattet troværdig. Og så bruge den trendy brille privat,” fortæller brillestylisten.

Den unge kvinde fulgte hendes råd og fandt en mere klassisk model til arbejdsbrug.

” Min mission er fuldført, når kunden tænker: ”Hun hjalp mig med at finde en brille, der er mig, hun forstod hvem er jeg og min stil”. Jeg kan simpelthen se det i folks øjne, når jeg rammer plet.”


Foto: Tina Sørensen, ts-artgrafisk.dk

Info:
Lizbeth Falk besøger Thiele Randers Storcenter den 24. juni. Kunder kan booke 30 minutters brillestyling, hvor Lizbeth Falk giver sit bud på hvilken brille, der passer til deres stil, ansigt og type. Der er ingen købetvang.

Der er otte pladser, som kan bookes hos Thiele 8641 1097 eller på www.lizbethfalk.dk

Brillestyling foregår i optikerbutik og inkluderer quicktest af stiltype, råd og tips samt konkret forslag briller.

Lizbeth Falk kan kontaktes på: lf@lizbethfalk.dk og tlf. 4055 4045

Kilde: THIELE
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.