Dette skal du vide om mobilt bredbånd

Profilbillede
dato

Internettet er i dag et vigtigt behov for mange danskere. Og det er de færreste, som ikke er online. Vi vil gerne have mulighed for at komme online, uanset hvor vi befinder os. Men det er ikke altid, at der er internetforbindelse eller god forbindelse, når vi er på farten eller på ferie. Når det er tilfældet, er der heldigvis andre muligheder. Muligheder som fx det billigste mobile bredbånd.

For mange danskere kan mobilt bredbånd give frihed, fordi det giver dem mulighed for at streame film, høre musik og bruge de sociale medier, uanset hvor de befinder sig. Her får du overblik over mobilt bredbånd.

Med mobilt bredbånd kan du være online overalt

Mobilt bredbånd er internet via 4G- og 5G-netværket. I modsætning til det kommer normalt internet gennem kabler i hjemmet eller lyslederkabler.

Når du bestiller, tilsender bredbåndsudbyderen dig et simkort eller USB-stik, som du kan sætte ind i din router, modem, computer eller tablet. Det er altså simkortet, som sikrer, at du fx kan komme på internettet, mens du er i sommerhus, på båd, på bilferie eller på camping. Lige så snart du aktiverer simkortet, får du nemlig internetadgang.

Fordelene ved det er altså, at du kan komme på internet, når du har lyst, og du bliver ikke begrænset af noget. Og fordi internettet kommer fra 4G og 5G netværk, kan du regne med en god, hurtig forbindelse, når du har mobilt bredbånd. Nogle udbydere tilbyder downloadhastigheder på 17-71 Mb og uploadhastigheder på mellem 5-43 Mb.

Skulle du opleve dårlig forbindelse, kan du kontakte din udbyder og få hjælp. Nogle udbydere tilbyder fx en låneantenne, som kan forstærke din forbindelse.

Når det kommer til installering af mobilt bredbånd, afhænger det af typen af modem og router. På din udbyders hjemmeside kan du typisk finde vejledninger til installation. Du kan derfor sagtens selv installere det. Men hvis du ikke vil bruge din tid på det, er der mange udbydere, som tilbyder at klare installationen for dig.

Der er et maksimum af dataforbrug

Med mobilt bredbånd er der en grænse for, hvor meget data du kan bruge. Det vil sige, at udbyderne tilbyder forskellige bredbåndsabonnementer, der kan svinge fra 15 GB til 50 GB og 1 TB. Og priserne er højere, jo flere GB der er tale om. Derfor er det op til dig at vælge en pakke, der matcher din husstands dataforbrug.

Gamer og streamer din husstand meget, kan du med fordel vælge et abonnement med mange GB data. Vælger du et abonnement, som ikke dækker husstandens reelle forbrug af data, kommer du til at bruge alle dine data, og du ender med langsomt internet.

Sådan få du et godt abonnement på mobilt bredbånd

Er du i tvivl om din husstands dataforbrug, har udbyderne typisk på deres hjemmeside en guide, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor stort dataforbruget er. For at finde det bedste mobile bredbånd kan du med fordel sammenligne de forskellige bredbåndsudbydere og deres priser. Hos nogle udbydere kan du få mobilt bredbånd uden binding, og hos andre er der seks måneders binding.


Kilde: Redaktionen