Anette har skabt en unik forretning, hvor kun fantasien sætter grænser: "Alt er tilladt i det kreative rum"

Anette Filtenborg Jensens erfaringer med keramik strækker sig over 25 år (Foto: Rakumik Keramik)
Profilbillede
dato

I 2021 tog Anette Filtenborg Jensen en afgørende beslutning, der skulle ændre hendes liv. Hun sprang ud som fuldtidskeramiker og keramikunderviser og grundlagde virksomheden Rakumik Keramik.

Bag denne beslutning lå en stigende efterspørgsel efter keramikundervisning, og det var netop denne interesse, der drev hende til at forfølge sin passion og drøm om at arbejde med keramik på fuld tid.

Allerede i 2018 begyndte Anette et samarbejde med FOF (Folkeligt Oplysnings Forbund), hvor hun begyndte at undervise i keramik.

Denne satsning på undervisning og workshops blev mødt med stor interesse og efterspørgsel, og det blev en afgørende faktor i hendes beslutning om at blive selvstændig keramiker. Gradvist skruede hun ned for sit lønarbejde for at give mere plads til sin passion.

"Efterhånden var jeg trappet så meget ned i tid i mit lønarbejde, at jeg valgte at blive selvstændig," lyder det fra Anette.

Måtte tænke kreativt fra starten
I 2021 tog Rakumik Keramik sit første skridt som fuldtidsvirksomhed, med fokus på faste keramikkurser og salg af hendes eget keramik.

Dog skulle det vise sig, at 2021 også bragte udfordringer i form af COVID-19-pandemien. I denne udfordrende tid opstod ideen om "Keramik Takeaway" som et alternativt koncept. Dette koncept fangede folks fantasi og blev en populær mulighed for at udforske keramik derhjemme.


Du kan sammensætte dit eget keramikkursus og skabe din egen unikke keramik sammen med Anette (Foto: Rakumik Keramik)

Anettes forretning har hele tiden været i bevægelse og tilpasset sig tidens keramiktrends og efterspørgslen fra hendes kunder. Hun har deltaget på flere keramikmesser, herunder Kreative dage i Fredericia og Kreamesse i Randers.

Dette har udvidet hendes sortiment til også at inkludere malekeramik som takeaway og workshops. Dette har vist sig populært til arrangementer som babyshowers, polterabbends og fødselsdage.

I løbet af sin rejse fra 2018 til 2023 har Anette udvidet sit værksted betydeligt, fra blot én drejeskive til nu hele seks elektriske drejeskiver. Dermed har hun nu mulighed for at imødekomme den stigende interesse og efterspørgsel fra kursister og kunder.

Alle kan være med og alt er tilladt
Det, der gør Anette og Rakumik Keramik til noget særligt, er den overordnede oplevelse, de tilbyder deres kunder. Her kan man ”få fingrene i leret”, ”dreje ler”, ”skabe fra sjælen”, som Anette ynder at fortælle:

"Alle kan være med – fra mindre børn til ældre, og også hvis man har fysiske og psykiske begrænsninger. Der er en god stemning i værkstedet – der er fx plads til både at fordybe sig, og at spise kage, grine og hygge sig sammen," siger hun og fortsætter:

"Alt er tilladt i det kreative rum – indenfor, lerets og brændingernes muligheder. Jeg er optaget af kombinere farver og former, så det bliver smukt at kigge på, og at lave keramik er for mig en livgivende kraft. Mit keramikværksted, kursisterne og selv at lave keramik, giver mig livskvalitet og glæde."


Humor og latter er velkomne under kurserne, og deltagerne får mulighed for at udfordre sig selv og fordybe sig i keramikkens verden (Foto: Rakumik Keramik)

Et CV der strækker sig over 25 år
Anettes imponerende CV inden for keramik vidner om hendes dedikation og talent. Hendes keramikrejse begyndte tilbage i 1998, da hun besøgte Huset i Århus og investerede utallige timer i at dreje ler og eksperimentere med rakubrænding. Fra 2002 til 2006 fik hun værkstedsplads og udstillede på Papirfabrikken i Silkeborg, hvor hendes kunst begyndte at trække opmærksomhed.

I 2003 gav hun sit værksted navnet Rakumik Keramik og markerede dermed sin tilhørsforhold til keramikkens verden. For at forfine sine færdigheder fulgte hun kurser på Århus Kunstakademi fra 2003 til 2004, hvor hun dygtiggjorde sig i kunsten at forme og arbejde med ler.

Siden 2005 har Anette udstillet sine kunstværker på forskellige platforme, herunder kunstforeninger, kunsthåndværk- og unikabutikker, museumsbutikker, gallerier og biblioteker. Hendes kunst fandt også en hjemmebane i Keramisk Forum, hvor hun var medlem fra 2010 til 2021 og endda besad rollen som bestyrelsesmedlem fra 2013 til 2015.

Mellem 2007 og 2011 var hun en aktiv del af sammenslutningen af kunstnere, Foreningen Vestfyns Kunst, og siden 2018 har hun været en værdsat medlem af Nørhald Kunstforening. 

Det kan kun anbefales at tage et kig på Rakumik Keramik's hjemmeside, hvor det er muligt at finde lige nøjagtig det, du kunne tænkte dig at prøve kræfter med.

Du finder Rakumik Keramik på Bavnevej 61, 8930 Randers.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Rakumik Keramik