Viktoriya står alene i lokal stofbutik: “Indimellem savner jeg en kollega”

Viktoriya og en model på gine (Foto: Privat)
Profilbillede
dato

Til daglig er Viktoriya Svensson indehaver i hendes egen butik på Snaregade 11 i Randers - stofbutikken Sy Selv. I denne artikel har du mulighed for at lære kvinden bag endnu at kende.

Der er nu gået hele fem år siden Viktoriya åbnede butikken, men inden da bød hendes hverdag også på stof. Hun var nemlig ansat i en anden stofbutik i byen, hvor hun var i 13 år. Den butik lukkede så, da ejeren ville på pension og dermed var Viktoriya arbejdsløs. Men hun sørgede for, at byen ikke blev en stofbutik fattigere:

“Jeg mente at byen havde brug for en stofbutik, og besluttede mig for at starte selv. Jeg ville lave en stofbutik med varer af høj kvalitet og med fair priser. Jeg mener godt, at man kan købe kvalitetsstof uden at det behøver at koste "en bondegård"”, lyder det fra indehaveren selv.

Derudover har Viktoriya store krav til hendes produkter. Eksempelvis skal stoffet være produceret i Europa, fordi der er højere miljøkrav til producenten.

“80% af det stof jeg har Oeko-Tex certificeret - altså allergivenligt. Jeg vil selv, fysisk udvælge det stof som er i butikken. Noget af stoffet henter jeg selv i f.eks. Italien og Tyskland. Der er måske ikke så meget i butikken, men jeg vil hellere have få, men gode varer. Alle disse ting kan jeg selv bestemme, fordi det er min butik. Det var mest derfor jeg valgte at åbne en butik,” siger Viktoriya.

Savnet til en kollega opstår til tider
Hvordan forløber en almindelig hverdag for dig i butikken?

“Jeg åbner butikken kl. 10:00, tager imod varer, prismærker dem og lægger dem på plads. Servicerer kunderne, også gerne med rådgivning til deres sy-projekt. Der er stor forskel på hvilken service kunderne skal have. Noget tager lang tid, andet gør ikke. Det afhænger af kunden.”

“Med hensyn til travlhed, er dagene ikke ens. Da der kun er mig i butikken, kan det ikke undgås at nogle må vente. Det er der heldigvis forståelse for.”


Viktoriya og italienske stoffer på bordet bag hende (Foto: Privat)

Hvad er det bedste ved at have butikken?

“Det mest spændende ved at have en butik er, om det stof som jeg har udvalgt også falder i kundernes smag. Jeg kan jo sagtens være begejstret for det, men det er kunderne som bestemmer om det er et godt fund. Som indehaver nyder jeg friheden til at selv vælge mine indkøb, min indretning, mit arbejdsmiljø. Dog savner jeg ind i mellem en kollega at dele det med.”.

Hvordan har de fem foreløbige år været for dig?

“Det har været 5 år med Sy Selv, som har budt på lidt af hvert. Noget særligt for tiden med butikken er først tiden med Corona, og nu med inflation. Det har været, og er stadig, en sej omgang. Vi er jo ikke færdige med efterdønningerne fra det ene, før det andet kommer.”

“En milepæl for mig, har været, at jeg er blevet mere fortrolig med SoMe. Jeg er ikke så god til det digitale univers, men har fået meget hjælp til det. Bare det at lave opslag på Facebook, er noget jeg ikke er så god til. Nu har jeg endda en Webshop også, selvom jeg helst ser at folk kommer i den fysiske butik. Det er dejligt, når jeg kan hjælpe en kunde med en løsning på et "træls" projekt.”


Varer af jersey (tv.) og af uld (th.) (Foto: Privat)

Sy Selv har egne kompetencer
Viktoriya Svensson er uddannet designskrædder, og dermed er hendes kendskab til branchen ukuelig. Hun bryder med de sædvanlige stofbutikkæder ved at have varierede kvalitetsvarer, specialvarer og ved at tage tid til hver enkelte kunde.

“Jeg vil gerne give kunderne lyst til at sy, så derfor er kvalitet, kundeservice og faglig rådgivning en selvfølge hos Sy Selv”, afslutter Viktoriya Svensson med et smil.

Du finder meget mere om Sy Selv på deres Facebookside og hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Sy Selv