Den 31-årige bager, Bjarne Vilsgaard, kommer oprindeligt fra Mors.
I forbindelse med et skoleophold i Holstebro mødte han sin udkårne, Pernille, som også var i gang med bageruddannelsen.
De blev begge udlært bagere. Sidenhen er de også blevet gift, og i de sidste 11 år har de sammen drevet Løgstørvejens Bageri.
“Jeg har altid haft en idé om mit eget bageri,” fortæller Bjarne, som i tiden efter sin uddannelse rykkede teltpælene op på Mors - og flyttede ned til Pernille, der dengang boede på Djursland.
Bjarne fandt sig et arbejde, men da Pernilles daværende læremester luftede sit kendskab om et bageri, der skulle sættes til salg, tog Bjarnes drøm om eget bageri endnu mere fart.
“Det var dog en lidt større proces at komme i gang. Pernille og jeg var begge kun 20 år. Vi havde brug for at finde en bank, som troede på vores projekt. Og på os,” husker Bjarne, som dog ikke bare gav op.
Foto: Privat // Pernille og Bjarne bruger udelukkende råvarer af bedste kvalitet, så bagervarerne udstråler det ægte håndværk, der ligger bag
Heldigvis skulle det vise sig, at heldet var med dem.
Pernille og Bjarne fik økonomisk mulighed for at opstarte drømmen om at blive selvstændige.
Og det høres tydeligt på den ydmyge bager, at de har formået at opbygge en ganske fornuftig forretning.
“Vi har lært tingene på den hårde måde,” fortæller Bjarne med et skævt smil, og tilføjer, at de på intet tidspunkt har fortrudt at forfølge drømmen om eget bageri.
“Pernille har ansvaret for konditorafdelingen og personalet. Mit ansvarsområde er primært i bageriet og alt det administrative i forbindelse med varebestilling med mere,” forklarer Bjarne, som sammen med sin partner og hustru, Pernille, har valgt at uddele arbejdsopgaverne mellem sig fra starten.
På den måde har de styret hver sin afdeling, men alligevel altid haft hinanden til at sparre med:
“Det fungerer rigtig godt for os og vores personale. Der er styr på tingene. Den ene ved, hvad den anden gør,” siger han med et smil.
Foto: Privat // Hos Løgstørvejens Bageri kan du bestille alt, lige fra kransekager, bryllupskager, alle former for lagkager, minikager, kagemænd- og koner, sandwiches og håndmadder, såvel som brød til enhver lejlighed
Et tydeligt bevis på, hvor godt et samarbejde bagerparret har, er, at de for fem år siden udvidede med endnu en butik.
Denne gang i Langå.
“Der er stadig kun ét bageri,” fortæller Bjarne, og uddyber:
“Bagerbutikken i Langå har et brødudsalg. Alt brød og alle kager kommer naturligvis fra vores bageri på Løgstørvejen”
Efter 11 års ejerskab har Løgstørvejens Bageri gennemgået en større renovering.
Der er blevet investeret overalt. Ovnen og diverse maskiner i produktionen er udskiftet.
Køl og frost har fået endnu større kapacitet, og butikken fremstår indbydende og nymoderne.
Efter Bjarnes udsagn har det medført de absolut bedste muligheder for en fremtidig produktion af højeste kvalitet.
En travl hverdag kræver god ledelse - og gode medarbejdere
Bagerforretningen er blevet en succes.
Der er 45-50 folk på lønningslisten, som udgør ungarbejdere, deltids- og fuldtidsansatte.
De er et ungt team med et stærkt sammenhold. Alle snakker godt med hinanden.
Og det har Bjarne en meget konkret forklaring på:
“Pernille og jeg driver forretningen sammen - og vi har hele vejen igennem kunnet regne med hinandens støtte og opbakning. Alle ved, hvordan vi gerne vil ha´ det,” fortæller han med målrettethed i stemmen, og fortsætter:
“Der er praktiske pligter, som skal gøres hver eneste dag - for her skal se ordentligt ud”
Foto: Privat // Hver eneste dag langer Pernille og Bjarne en lang række forskellige, lækre brød over disken i bagerbutikken
I Løgstørvejens Bageri er der frihed under ansvar. Og der er højt til loftet.
Det er en hårfin balance, men den gode kommunikation mellem Pernille, Bjarne og alle deres ansatte, er også noget som kunderne omtaler med rosende ord:
“Vi hører ofte, at folk omtaler den gode stemning i butikken - og det betyder enormt meget for os. Vi skal jo leve af kunderne”,
Bjarne, som ikke er meget for at skulle fremhæve sig selv, får alligevel fortalt, at han med sin interesse for bagværket, i sine helt unge dage, stillede op i diverse bagekonkurrencer.
Det startede lige efter endt uddannelse, hvor han deltog i danmarksmesterskaberne - og vandt en 3. plads for unge bagere.
Allerede året efter købet af Løgstørvejens Bageri, deltog han i EM i Schweiz.
Hér løb han med førstepladsen og titlen som europamester i bløddej.
Og til dem, som ikke er så kendt indenfor faget, så er bløddej dén slags, man blandt andet bager boller og kanelstang af.
Dedikeret til faget
Der er ingen tvivl om, at Bjarne elsker sit fag. Han elsker at være bager.
“Også til trods for de umenneskelige arbejdstider,” som han selv udtrykker det.
“At være bagermester er en livsstil”.
“Der er mange praktiske foranstaltninger, men vi har formået at få hverdagen til at hænge sammen,” understreger han med al tydelighed.
Foto: Privat // Nu er det tid til fastelavnsboller igen, her er det en variant med passionmousse & hvid Sarah Bernhardt
Løgstørvejens Bageri, som blandt andet også sponserer den lokale fodboldklub, Vorup FB og håndboldklubben, Randers HK, har ikke slået større brød op, end de sagtens selv kan bage.
“Vi har et team, der fungerer. Det er hovedingrediensen i vores livs bagværk,” slutter en tilfreds bagermester.
Kør ind forbi Løgstørvejens Bageri næste gang der skal lidt lækkert med hjem til kaffen
Du kan også besøge deres hjemmeside her.