Den særegne og forskelligartede natur i Randers Kommune og selve Randers by bliver en scene for performance og kunst i perioden den 10.-19. august 2021. Her vil Walking Landscapes nemlig vandre gennem Randers Kommune. Til første vandring søger kunstner Christina Marie Jespersen deltagere, der kan bidrage med erindringer om en række steder i Randers.
10 kunstnere vandrer i Randers' landskaber. Én kunstner hver dag i de 10 dage. I 12 timer vandrer de ud i landskabet og inviterer dig til at følge med - enten i landskabet eller på live-stream.
Første vandring sættes i gang af performance- & billedkunstner Christina Marie Jespersen, der født og delvist opvokset i Randers. Nu vende hun hjem for at vandre efter erindringer i fødebyens landskaber.
"Jeg vil besøge 13 by-landskaber i kommunen, der efter årtier uden mit genbesøg stadig er steder i min erindring, " fortæller Christina Marie Jespersen.
Efterfølgende vil hendes nutidige oplevelser og tidligere erindringer fra stederne blive koblet til hinanden og samlet i en publikation - som et kort over en vandring i både rum og tid.
Kunne du tænke dig at bidrage til kortet med dine erindringer og oplevelser fra stederne, så er det muligt at møde Christina Marie Jespersen undervejs på turen. Ligesom du kan sende hende en mail med dine erindringer fra de 13 steder - gerne inden turen.
Christina vandrer den 10. august fra kl. 5.45 ved Dronningsgade og slutter turen kl. 17.45 ved Kulturhuset i Stemannsgade. De øvrige stop og yderligere information om projektet, finder du på hjemmesiden. Alle er velkomne til at være med på ruten når som helst. Der vil være tid til samtaler, og der vil være tid til stilhed og eventuel fælles meditation.
Christina Marie Jespersen arbejder med skriften som omdrejningspunkt i en lang række former fra kunst til redaktion. Hun har lavet film, skulptur, lecture-performances, konceptuelle udgivelser og eksperimenter med vidensformer og vidensdeling.
Christina er en af de 10 kunstnere, som deltager i projektet Walking Landscapes Randers. På deres vandringer kommer de tættere på nordens Amazonas og det unikke floddelta, der løber gennem en af landets største byer. Her møder Gudenåens ferskvand det salte havvand fra Kattegat i Naturpark Randers Fjord.
Byens centrum med skæve bindingsværkshuse og store købmandsgårde fra middelalderen vil være blandt de byrum, som de 10 kunstnere dykker ned i for på forskellige måder at fortolke og bygge bro mellem natur, kunst og kultur - det sker både gennem virtuel livestreaming og ved de fysiske spor som en del af kunstnerne planlægger at afsætte.
Der vil blandt andet være vandringer, som viser den kunstneriske proces, vandringer, som rejser en debat, og vandringer, der sætter fokus på naturen. Og undervejs bliver det muligt at følge med i vandringerne og dermed de fortolkninger, som hver kunstner byder på. Vandringerne kan følges online.
Du kan også følge med ved at besøge Randers Bibliotek, der i løbet af ugen viser transmissionerne på storskærm. Derudover vil der også være mulighed for en anderledes oplevelse i byrummet og naturen, når flere af kunstnerne søger deltagere til deres vandringer.
Flere af vandringerne vil desuden sætte et midlertidigt spor, som det efterfølgende vil være muligt at opleve på det pågældende sted.
Walking Landscapes Randers arrangeres af Metropolis - Københavns Internationale Teater, Randers Kommune, Randers Teater, Randers Kunstmuseum, Randers Naturcenter, Randers Eventsekretariat og Randers Bibliotek. Projektet bliver støttet af Nordea-fonden og Statens Kunstfond.