Søg tilskud hvis du ikke kan betale regningerne

Foto: Randers kommune. Danske pengesedler
dato

Du kan søge tilskud til udgifterne, hvis du står i en vanskelig økonomisk situation. Det gælder både udgifter til el- og varmeregninger, medicin, tandpleje og andre nødvendige udgifter, som du ikke har mulighed for at betale.

www.randers.dk/tilskud kan trængte borgere få overblik over, hvor de kan søge om tilskud.

"Inflation og stigende priser på blandt andet el og varme betyder, at pengene ikke rækker for flere og flere. Derfor er det vigtigt, at det er tydeligt for folk, at de faktisk har mulighed for at søge forskellige økonomiske tilskud, hvis de står i en særligt svær situation," siger Torben Hansen, Borgmester i Randers Kommune.

Byrådet besluttede på seneste byrådsmøde, at kommunikationen af de forskellige muligheder for at søge økonomisk tilskud nu skal intensiveres. Det forslag blev fremlagt af Socialudvalgsformand Rosa Lykke Yde.

"Vi har sat gang i diverse annoncer, som hænger langs indfaldsvejene, på biblioteket, i borgerservice, i sundhedscentret, på jobcentret, sociale væresteder og lignende steder, hvor trængte borgere kommer. Vi spreder budskabet på sociale medier, og vi har oprettet www.randers.dk/tilskud, hvor man kan få overblik over mulighederne for at søge tilskud."

"Vi håber derfor at alle, som har særligt svært ved at betale regningerne i denne tid, går ind på hjemmesiden og søger," siger Rosa Lykke Yde, formand for Socialudvalget i Randers Kommune.

Krav til dokumentation og råd og vejledning
For at søge tilskud kræver det, at man er særligt økonomisk trængt, og at man ikke har andre muligheder for at betale regningerne. Derfor er der også en række krav til at dokumentere, at man har brug for tidskuddet. De krav er fastsat af national lovgivning. Via www.randers.dk/tilskud kan man læse mere om, hvordan man ansøger.

Har man yderligere spørgsmål eller brug for råd og vejledning, kan man få personlig betjening ved at kontakte Randers Kommune.

Pensionister og førtidspensionister, som har behov for personlig betjening, kan henvende sig i Borgerservice.

Personer på kontanthjælp og andre ydelser kan kontakte Ydelseskontoret telefonisk via telefon 89 15 15 15 fra mandag til fredag mellem 10.00 og 12.00.

Alternativt kan man henvende sig i Job & Ydelse på Regimentvej, indgang H, 1. sal lokale 1.087, 8930 Randers NØ.


https://www.randers.dk/nyheder/soeg-tilskud-hvis-du-ikke-kan-betale-regningerne/
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.