Smag på Frk. Jensens Randers: En dag med madhistorie og workshops

dato

Oplev en unik dag med fokus på dansk madkultur, når Underværket i Randers inviterer til "Smag på Frk. Jensens Randers". Arrangementet byder på spændende oplæg fra madhistoriker Bettina Buhl og kreative workshops med Rikke Imer og Iben Schrader. Deltag den 23. oktober 2024 kl. 13.00.

Den 23. oktober 2024 åbner Underværket i Randers dørene til en dag fyldt med madkultur og kreativitet. Arrangementet er en del af udstillingen "Frk. Jensens Randers", som kan opleves i gaden fra 23. september til 25. oktober. Her vil madhistoriker og museumsinspektør Bettina Buhl fra Det Grønne Museum give et indblik i Frøken Jensens betydning for dansk madkultur.

Oplæg om Frøken Jensen

Bettina Buhl vil fra kl. 13.00 til 13.30 fortælle om Frøken Jensens indflydelse på dansk madkultur og samtidens madtraditioner. Hun vil dykke ned i, hvordan Frøken Jensen med sin kogebog formede den danske madscene og fremhæve flere typer serveringer fra kogebogen, samt kulturhistorien bag de anvendte råvarer.

Workshops med Rikke Imer og Iben Schrader

Fra kl. 13.30 til 14.30 kan deltagerne deltage i to spændende workshops. Rikke Imer, kendt fra Den Store Bagedyst, guider jer gennem processen med at lave æblekompot efter Frk. Jensens opskrift. Deltagerne får mulighed for at lave deres egen portion og tage den med hjem i et syltetøjsglas.

Iben Schrader fra Made in Denmark vil demonstrere, hvordan man laver et låg af bomuldsstof og voks, som kan erstatte stanniol og plastfilm. Deltagerne får et DIY-kit med hjem, så de kan lave deres eget låg.

Arrangementet er støttet af Randers Kommune, og prisen på 50 kr. inkluderer materialer til æblekompot og DIY-kit.

Praktisk information
Dato: Onsdag den 23. oktober 2024
Tid: Kl. 13.00
Sted: Underværket, Stemannsgade 9C, 8900 Randers C
Entré: 50 kr
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut