Påskeæg er farlige for din hund

Påskejagten efter påskeæg er farlig for hunde
Profilbillede

Dyrlæge advarer hundeejere om faren ved chokolade. Påskejagten i haven kan blive dødbringende for de små firbenede.

Påsken er over os, og for mange handler det om familiehygge omkring påskebordet, nærvær og måske tilmed jagt på påskeæg i haven, men disse kan være til stor fare for din hund.

Dyrlæge Lone Plum fra Randers Dyrehospital kontaktes hvert år af et ganske stort antal hundeejere, der oplever syge hunde grundet chokolade.

Selv om flere og flere hundeejere bliver opmærksom på faren ved chokolade overfor hunde, så må dyrlægen ofte hjælpe hunde med at overleve en chokoladeforgiftning. Dette gøres bl.a. med medicin til opkast, afgiftning og understøttelse af kroppens funktioner.

Pas på æggene i haven

Der skal ikke meget til for at chokolade som fx påskeæg er farlige for din hund. Mørk chokolade er eksempelvis mere farlig for en hund end lys chokolade.

Ifølge Netdyredoktoren, så er blot 3 gram mørk chokolade pr. kilo hund nok til at gøre den syg. Har du fx en hund på 20 kg, så er 125 gram chokolade altså ligefrem livsfarlig.

Så vær opmærksom på, hvor mange påskeæg, du placerer i haven, og hvor mange, der bliver fundet. Det skulle jo også gerne være en god påske for de firbenede.

Kilde: amtsavisen.dk