Carlsberg Laboratorium er kendt for mere end blot ølbrygning. Deres forskning har bidraget til store videnskabelige opdagelser, såsom rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen. I dette foredrag vil du få indsigt i, hvordan deres forskning har påvirket både ølproduktionen og den grundlæggende naturvidenskab.
Fokus på bæredygtighed og innovationForedraget vil dykke ned i forædlingen af byg og humle og hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt. Du vil også høre om, hvordan maltning kan skabe forskellige malttyper med unikke smagsprofiler. Desuden vil Carlsberg Laboratorium præsentere deres arbejde med nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.
Klimatolerante fødevarerEn anden spændende del af foredraget er den banebrydende teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Teknologien hjælper med at forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimaforhold. Der vil også blive præsenteret fund af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indsigt i fortidens klimatilpasninger.
Ølsmagning og praktisk informationUnder foredraget får deltagerne serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der gennemgås én efter én. Bemærk, at foredraget varer en halv time længere end normalt.
Praktisk information:
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Øster Bjerregrav Forsamlingshus, Østervang 2, Ø. Bjerregrav, 8920 Randers NV
Entré: 30 kr
Arrangør: Ø. Bjerregrav og O. Fussing Beboerforening
Målgruppe: Alle
For mere information og pladsreservation, besøg her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her