Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Randers - torsdag den 14. januar

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Randers er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

Sigtet for at arbejde i strid med Covid19-reglerne

Onsdag kl. 19.37 fik en massageklinik i Viby besøg af politiet, fordi der var mistanke om, at der blev arbejdet på stedet i strid med Covid19-reglerne. Da betjentene bankede på, blev døren åbnet af en 57-årig polsk kvinde, der med det samme fremviste sit ID-kort og en negativ coronatest.

Betjentene kunne høre stemmer fra et andet værelse i huset, hvor de fandt en anden kvinde og en mand. Da det var betjentenes vurdering, at den 43-årige kvinde, der også var fra Polen, arbejdede på stedet, blev hun anholdt og sigtet for at have overtrådt den gældende Covid19-bekendtgørelse. Hun har fået en bøde på 10.000 kroner og er nu tilbageholdt af politiet i op til 3x24 timer, mens hendes sag bliver forelagt Udlændingestyrelsen.

Den 57-årige kvinde blev også anholdt, da det skal afklares, hvorvidt hun også har arbejdet på stedet i strid med de gældende Covid19-regler.

**

Fandt sine stjålne golfkøller til salg på Den Blå Avis

Onsdag kl. 21.44 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 40-årig mand fra Mørke, der oplyste, at han havde fundet sine golfkøller på Den Blå Avis. Golfkøllerne var blevet stjålet under et indbrud den 3. december 2020, og nu var de altså sat til salg.

Manden kunne genkende sine golfkøller ud fra nogle særlige kendetegn, og han havde selv taget kontakt til sælgeren, og havde også fundet frem til hvor hun boede. Det viste sig, at manden vidste hvem kvinden var, hvilket han også havde konfronteret hende med, ligesom han havde oplyst hende om, at han havde meldt hende til politiet.

Sent onsdag aften kørte en patrulje ud til den adresse, som den 40-årige mand oplyste tilhørte den kvindelige sælger. Det var dog en anden beboer og ikke kvinden selv, der befandt sig på adressen. Betjentene ransagede boligen, men fandt ikke de stjålne golfkøller.

Efterfølgende fik betjentene telefonisk kontakt til sælgeren, en 32-årig kvinde, der blev oplyst om, at hun var sigtet for hæleri ved at have været i besiddelse af nogle stjålne golfkøller. Kvinden nægtede dog at have været i besiddelse af nogen golfkøller, og forklarede det med, at hendes identitet var blevet misbrugt til at oprette en annonce på DBA.

**

Fandt narko og en stjålet minigraver

Onsdag kl. 19.01 var Østjyllands Politis specialpatrulje på besøg på en adresse i Randers SØ, hvor der var mistanke om, at der blev opbevaret og solgt narkotika. Det var husets 34-årige mandlige beboer, der åbnede døren, og han blev indledningsvist sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik besked på, at politiet ønskede at se lidt nærmere på huset.

I forbindelse med ransagningen fandt betjentene større mængder kokain og amfetamin samt et større kontantbeløb og andre effekter, der bekræftede mistanken om, at der blev solgt narkotika fra adressen. Den 34-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for salg af narkotika.

Under ransagningen fandt betjentene desuden en minigraver, der viste sig at være meldt stjålet fra en adresse i Grenaa i juli 2020. Den 34-årige mand blev derfor også sigtet for mellem den 3. og den 7. juli 2020 at have begået indbrud i en lejlighed i Grenaa, der var under renovering, og stjålet en minigraver.

**

Ærlig butikstyv på besøg i Normal

Onsdag kl. 11.00 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra butikken Normal på Søndergade i Aarhus C, hvor personalet tilbageholdt en butikstyv. En medarbejder havde set manden gå rundt i butikken og udvise en mistænkelig adfærd, hvorfor han havde holdt øje med ham.

Medarbejderen så, at manden puttede nogle ting ned i en pose, og da han gik forbi kasselinjen, uden at betale for noget, tog medarbejderen kontakt til ham. Manden erkendte med det samme, at han havde stjålet varer fra butikken og fremviste en pose fyldt med stjålne genstande.

Manden blev bedt om at følge med ud i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet. Da politiet ankom til stedet blev den 26-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri af varer for knap 1500 kroner.

**

Tre sigtet for besiddelse af narkotika

Onsdag kl. 20.55 bemærkede en patrulje på Egtvedvej i Aarhus en mulig handel med narkotika. Da betjentene henvendte dig til personerne forsøgte de alle at køre fra stedet, men en af bilerne blev standset, og her fandt betjentene en joint, som bilens fører, en 28-årig mand, blev sigtet for at besidde. Ved nærmere gennemgang af bilen fandt betjentene også en ulovlig kniv, som den 28-årige nægtede at kende noget til. Han blev dog alligevel sigtet for overtrædelse af knivloven. Han blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da det viste sig, at han var frakendt førerretten.

Kort efter tog betjentene også kontakt til to personer, der sad i en anden bil, der holdt på Egtvedvej. Bilens fører, en 27-årig mand, blev fundet i besiddelse af en klump hash og blev derfor sigtet for narkobesiddelse. Den 28-årige mand, der sad på passagersædet, sad med en bakke i skødet indeholdende hash-/tobakmix. Han blev derfor også sigtet for narkobesiddelse.

**

Hele huset lugtede af røg

Onsdag kl. 21.34 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra beboerne i et hus på Sigsvej i Mejlby ved Spentrup. Beboerne oplyste til politiet, at de tidligere på dagen havde fyret op i deres brændeovn og efterfølgende havde forladt huset. Da de var kommet retur, bemærkede de, at der lugtede af røg i alle husets rum. De var gået op på loftet, hvor de kunne konstatere, at der var svag røgudvikling fra området omkring skorstenen.

Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, og ved nærmere undersøgelse kunne brandvæsnet konstatere, at der også var varmeudvikling i loftsbrædder og isoleringen omkring skorstenen. Det havde dog ikke medført omfattende skader på huset.

**

Sigtet for besiddelse af kniv

Onsdag kl. 22.20 blev en patrulje på en parkeringsplads på Gudrunsvej i Brabrand opmærksomme på tre mænd. Den ene af dem begyndte at løbe, da han så politiet, men betjentene fik tilbageholdt de to andre, der begge blev visiteret. Den ene af dem, en 18-årig mand, blev fundet i besiddelse af en ulovlig kniv og blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven.

**

Ild i dekoration

Onsdag kl. 17.22 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var gået ild i en dekoration, der stod i en vindueskarm i en lejlighed på Jordbrovej i Aarhus N. Da politiet ankom til stedet, var brandvæsnet også kommet, men det viste sig, at branden kunne slukkes ved at puste stearinlysene ud, og det havde ikke nået at udvikle sig til en reel brand.

**

Færdsel

Onsdag kl. 06.59 skete der et færdselsuheld i krydset Hornsbjergvej/Vestermøllevej i Trige. En 58-årig mandlig bilist kom kørende ad Vestermøllevej og bremsede op frem mod krydset ved Hornsbjergvej, da hans bil, på grund af det glatte føre, gled over i modsatte vognbane. Her kom en 36-årig kvindelig bilist kørende, og hun forsøgte at undvige den 58-åriges bil, men det lykkedes ikke, og der skete sammenstød mellem de to biler. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Onsdag kl. 07.47 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Viby. En 22-årig mandlig bilist ville foretage en overhaling, men da han efterfølgende forsøgte at trække ind i den 1. vognbane igen begyndte hans bil at skridte ud som følge af glat føre, og der skete et mindre sammenstød med den bil, han netop havde overhalet, hvori der sad en 65-årig kvinde. Den 22-åriges bil fortsatte herefter med at skride ud til den ramte rabatten, hvorefter den væltede om på taget. Den 22-årige kunne selv kravle ud af bilen og var umiddelbart ikke kommet til skade. Han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved ikke at have kørt efter forholdende.

Onsdag kl. 07.50 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Annettevej i Brabrand.

Onsdag kl. 10.55 blev en 21-årig mandlig bilist på Viborgvej i Randers sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet han ikke havde fjernet sne fra bilens ruder, hvilket medførte et begrænset udsyn. Manden fik besked på at fjerne sneen fra bilens ruder, før han fortsatte sin kørsel.

Onsdag kl. 11.02 skete der et færdselsuheld på Landevejen ved Hadbjerg, Hadsten. En 23-årig mandlig bilist kom kørende ad Landevejen i nordgående retning, da han, formentlig på grund af det glatte føre, mistede herredømmet over sin bil, hvorefter han skred over i den modsatte vejbane, hvor han kørte sammen med en lastbil, der blev ført af en 54-årig mand. Den 23-årige mand blev fastklemt i sin bil og måtte hjælpes ud. Han blev kørt til behandling på skadestuen, men var umiddelbart ikke kritisk tilskadekommen. Uheldet gav nogle trafikale udfordringer på stedet, men kort efter middagstid var størstedelen af oprydningsarbejdet afsluttet.

Onsdag kl. 15.32 skete der et færdselsuheld på Ryomvej i Fårup, Rønde. En 28-årig mandlig bilist kom kørende ad Ryomvej, da han, muligvis på grund af det glatte føre, mistede herredømmet over sin varebil og endte i grøften. Manden sad fastklemt i bilen og måtte hjælpes ud. Han blev kørt til Randers Sygehus, men var ikke umiddelbart kritisk tilskadekommen. Vejen blev kortvarigt spærret, mens rednings- og oprydningsarbejdet stod på.

Onsdag kl. 18.35 blev en 46-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Stationsvej i Spentrup.

Onsdag kl. 23.08 skete der et færdselsuheld på Landevejen ved Tranbjerg. En 33-årig mandlig bilist mistede herredømmet over sin bil, formentlig på grund af det glatte føre, og kørte af vejen og endte i rabatten. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet, den 33-årige mand blev dog kørt til tjek på skadestuen.

Natten til torsdag kl. 03.37 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Grenåvej i Randers SØ.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Virupvej i Hjortshøj begået onsdag den 13/1 kl. 08.11
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
Flere artikler