Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Randers - fredag den 26. februar

Kilde: Østjyllands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Randers er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.45

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.45 tre mænd på 17, 18 og 19 år i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. 

De sigtes for grov vold, trusler på livet, vidnetrusler og ulovlig tvang ved natten til torsdag ud for en adresse i Aarhus V sammen med mindst to andre mænd at have overfaldet en 23-årig kvinde og truet hende og hendes 18-årige veninde med en pistollignede genstand, som den 23-årige blev slået i ansigtet med. 

Ifølge sigtelsen truede mændene den 23-årige til at gå med dem til et grønt område, hvor de forsøgte at tvinge hende til at afklæde sig. 

Det er Østjyllands Politis vurdering, at der fortsat er gerningsmænd på fri fod, og derfor anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret. Østjyllands Politi ønsker p.t. ikke at udtale sig yderligere om sagen. 

**

 

Ældre kvinde snydt til at udlevere dankort og kode

En 82-årig kvinde fra Aarhus V blev torsdag eftermiddag narret til at udlevere sit dankort, hvorefter der blev hævet flere tusinde kroner på det. 

En mand, der udgav sig for at være fra banken eller lignende, ringede først til kvinden og overtalte hende til at udlevere kreditkortoplysninger og pinkode. Kort efter mødte en mand op på adressen for at afhente kvindens dankort mod lovning på, at hun fik et nyt fra banken. 
Kort efter blev der hævet penge på kortet. 

Samme dag blev en 75-årig kvinde fra Viby forsøgt snydt, da en mand ringede og bad om kreditkortoplysninger og fortalte, at han ville sende en medarbejder til hendes adresse for at hente dankortet. 

Kvinden nåede dog at fatte mistanke og ringede til politiet. 

Østjyllands Politi opfordrer særligt ældre borgere til at være ekstra opmærksomme, hvis de bliver ringet op af banken eller andre myndigheder, som beder om kreditkortoplysninger og lignende. En bankmedarbejder vil aldrig bede om pinkode, NemID eller andre lignende personfølsomme oplysninger, og vil ikke møde op for at afhente et kreditkort. 

**

 

Narkohund fandt stoffer i hemmeligt rum

Østjyllands Politis specialpatrulje fik torsdag kl. 18.21 mistanke til to mænd, som kørte rundt i en bil på Lokesvej i Åbyhøj. Patruljen dirigerede bilen ind til siden og tog kontakt til mændene, som virkede noget nervøse ved politiets tilstedeværelse. Det lugtede af hash fra bilen, men i første omgang lykkedes det ikke betjentene at finde nogle ulovlige stoffer.

 

De tilkaldte derfor en narkohundefører, og hunden gav tydeligt til kende, at der var noget bag instrumentbrættet. Betjentene fandt på den måde et hemmeligt rum bag displayet, hvor der var gemt flere salgsposer med hash og skunk. 

Begge mænd blev anholdt og sigtet for narkosalg, og under visitationen af mændene, fandt betjentene nogle tusinde kroner i kontanter, som ligesom stofferne blev beslaglagt. 

**

Mand og kvinde anholdt efter rutinekontrol

En rutinekontrol af en bil på Viborgvej i Randers NV endte natten til fredag med to anholdte og flere sigtelser. Klokken 1.00 dirigerede en patrulje bilen ind til siden og tog kontakt til den 47-årige mand bag rattet. På passagersædet sad en kvinde, som lod til at sove tungt, og hun reagerede ikke på patruljens gentagne opfordringer om at vise noget ID. 

Dørene var låst, og den 47-årige mand nægtede at låse op, så betjentene kunne komme ind til kvinden. 
Derfor måtte de til sidst selv tage nøglerne ud af tændingen og låse bilen op. 

Da den 47-årige mand virkede påvirket af narko, blev han anholdt og sigtet for narkokørsel, og da han gjorde kraftigt modstand, blev han også sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiet. Han blev desuden sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han både havde en pose med lidt amfetamin i lommen og i bilen. 

Det lykkedes betjentene at få vækket kvinden, som viste sig at være en 39-årig thailandsk statsborger. Hendes visum var for længst udløbet, så hun er nu tilbageholdt i 3 x 24 timer på Udlændingeloven, mens Udlændingestyrelsen vurderer hendes sag. Center Mod Menneskehandel blev desuden kontaktet, så det kan vurderes, om kvinden er offer for menneskehandel. 

**

Flere indbrud i varebiler i Hammel

Østjyllands Politi modtog fredag morgen flere anmeldelser om tyverier fra varebiler i Hammel. Der har i løbet af natten til fredag været indbrud i firmabiler på Egevej og Elmevej og i to biler på Teglhusvej. I alle fire tilfælde har gerningsmændene brudt en dør op og stjålet en del værktøj. 

Der har tidligere været flere indbrud i varebiler i Hammel, og politiet er ekstra opmærksomme i forhold til tyverierne i området. 

Østjyllands Politi opfordrer til at mærke værktøjet med chip eller kunstig DNA, evt. sætte en alarm i varebilen og parkere den et sted, hvor der er god belysning, og hvor det kan være vanskeligt for tyven at komme til. 

**

Tre mænd sigtet efter narkofund

Østjyllands Politis specialpatrulje besøgte torsdag aften en adresse i Risskov, hvor de havde mistanke om, at der blev opbevaret narko. Betjentene bankede på og gav sig kende, men da ingen åbnede til trods for, at der var tydelig aktivitet i lejligheden, skaffede patruljen sig selv adgang. 

Inden i lejligheden var der to mænd på 17 år og en mand på 24 år. De blev alle anholdt, og adressen blev ransaget. Betjentene fandt adskillige salgsposer med hash og skunk og andre ting, der indikerede, at der blev solgt af stofferne. 

De tre mænd blev derfor alle sigtet for narkosalg. 

**

Fuld og aggressiv mand anholdt på Klostertorvet

En vagt på Klostertorvet i Aarhus ringede torsdag kl. 17.15 til politiet, da en 40-årig kraftigt beruset mand opførte sig provokerende og aggressivt over for flere andre personer på torvet. Vagterne havde flere gange bedt manden om at forlade stedet, men det nægtede han. 

En patrulje kørte til stedet, og da de tog kontakt til den 40-årige, blev de også mødt at høje råb og provokerende attitude. Betjentene bortviste manden, men han nægtede at efterkomme anvisningerne og blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

Da han spændte i kroppen og forsøgte at vride sig fri, da han skulle ilægges håndjern, blev han også sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde.  

**

Patrulje fandt hash i bil

En patrulje standsede torsdag kl. 17.30 en bil på Fjældevænget i Aarhus V, og da den 24-årige mand bag rattet virkede særdeles nervøs, og det lugtede af hash fra bilen, besluttede betjentene at ransage køretøjet. 

I en taske, der lå på det ene sæde, var der en pose med en mindre mængde hash i. Hashen blev beslaglagt, og den 24-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

Færdsel

Torsdag kl. 15.13 skete der et færdselsuheld i krydset Christian X’s Vej/Enghavevej i Viby. En 36-årig kvinde gik over vejen med en barnevogn, hvor hendes baby lå i, hvorefter en bil ramte ind i barnevognen med lav fart. Ved sammenstødet væltede barnevognen og barnet faldt ud. Det kom dog umiddelbart ikke noget til. Bilen kørte videre efter sammenstødet, uden at bilisten gav sig til kende. 

Torsdag kl. 15.49 skete der et færdselsuheld på Silkeborgvej i Brabrand. En 30-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 26-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 15.58 skete der et færdselsuheld på Viborgvej ved Svenstrup omkring Hammel. En 35-årig mandlig bilist bremsede hårdt op på grund af kødannelse og blev ramt bagfra af en bil ført af en 58-årig kvinde. Den 58-årige blev kørt til tjek på skadestuen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 16.55 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Gl. Viborgvej i Randers NV. 

Torsdag kl. 19.04 skete der et færdselsuheld på Munkevejen i True Mark ved Tilst. En 45-årig mand mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i en flagstang, en granitstolpe og en varebil, som holdt på stedet. Ved uheldet væltede bilen om på taget og fik store skader. Bilisten kom dog umiddelbart ikke alvorligt til skade. Han deltog efterfølgende i en alkometertest, der indikerede, at han havde en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel. 

Torsdag kl. 20.08 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Ringgade/Viborgvej i Aarhus V. En 35-årig mandlig bilist ramte sammen med en bil ført af en 24-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Natten til torsdag kl. 1.35 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Vester Boulevard i Randers NV. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Kaprifolievej i Egå begået torsdag d. 25/2 mellem kl. 8.00 og kl. 12.00

 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Mød redaktionen
Profilbillede
Linnéa Funk lf@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler