Østjyllands Politi: Nyt fra Randers - torsdag den 24. september

Kilde: Østjyllands Politi

Randers er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 09.00

Særlig Efterforskning Vest fremstiller torsdag kl. 09.00 i Retten i Randers endnu en person, en 45-årig kvinde, i sagen om groft momssvig, hvor seks personer den 10. september blev fremstillet og varetægtsfængslet i fire uger, og hvor en 40-årig mand i tirsdags også blev varetægtsfængslet. 

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

 

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.30

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 11.30 i Retten i Aarhus en 30-årig mand, der sigtes for vold mod og voldtægt af en 29-årig kvinde på en adresse i Viby søndag den 20. september.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Ældre mand udsat for tricktyveri

Onsdag kl. 14.32 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 86-årig mand, der netop havde opdaget, at han i mandags formentlig var blevet udsat for et tricktyveri. Her var han på Rodalvej i Malling ved 13.30-tiden blevet kontaktet af en mand og en kvinde, der på gebrokkent dansk havde spurgt efter en tandlæge, hvorefter den 86-årige mand havde oplyst, at der ikke var nogen tandlæge i Malling. Kvinden havde herefter to gange taget fat i den 86-åriges hånd, mens manden var gået helt tæt på den 86-årige, der havde bedt dem begge gå væk, hvilket de gjorde.

Først onsdag eftermiddag opdagede den 86-årige mand, at hans tegnebog var væk, og det viste sig, at der var hævet større beløb på hans dankort. Den 86-årige mistænker manden og kvinden for at have udsat ham for et tricktyveri.

Manden beskrives som:

 • Ikke etnisk dansker af udseende
 • 58-63 år gammel
 • Ca. 185-190 cm høj
 • Kraftig af kropsbygning
 • Lys i huden og med sort, kort hår
 • Talte fremmedsprog
 • Var iført cowboybukser og en blå bluse

Kvinden beskrives som:

 • Ikke etnisk dansker af udseende
 • 38-43 år gammel
 • Ca. 150-160 cm høj
 • Spinkel af kropsbygning
 • Lys i huden med lyst, langt hår
 • Talte fremmedsprog
 • Var iført lyst tøj

Østjyllands Politi modtager gerne oplysninger om parret på tlf. 114.

**

Havde hamre og kniv i bilen

Onsdag kl. 22.25 blev en patrulje på Viborgvej i Aarhus V opmærksom på en bil, der kom kørende i modsatte retning med meget høj fart. Patruljen vendte rundt og kørte efter bilen, der kort efter standsede ved en parkeringsplads på Silkeborgvej. I bilen sad der to personer - en 19-årig mand bag rattet og en 28-årig mand på passagersædet.

Den 19-årige fører af bilen blev sigtet for kørsel i busbane samt kørsel frem for rødt lys. Det fik den 28-årige passager til at fare op og råbe skældsord til betjentene. Han blev derfor sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand og fik besked på at hidse sig ned, da han ellers ville blive anholdt. Dette nægtede han dog, og han endte derfor med at blive anholdt.

Betjentene kiggede efterfølgende nærmere på bilen, hvor de fandt to hamre og en kniv. Den 19-årige fører blev derfor også sigtet for overtrædelse af våbenloven, mens den 28-årige passager blev sigtet for overtrædelse af våbenloven og knivloven.

**

Sigtet for at råbe til indsat i arresten

Onsdag kl. 21.30 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra arresten på Christiansgade i Aarhus, hvor to piger stod ved en bil og råbte ind til en indsat i arresten. Mens anmelderen havde politiet i røret, kunne hun se, at føreren af bilen kørte mod ensretningen over fortovet og var tæt på at køre en borger ned, hvorefter føreren bakkede igen.

Der ankom en patrulje til stedet, der fik kontakt til de to kvinder på henholdsvis 20 og 23 år, der sad i bilen. Den 20-årige kvinde, der sad bag rattet, blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at råbe til en indsat i arresten og for at køre imod ensretningen.

**

Butikstyv fanget

Onsdag kl. 17.47 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Netto på Viby Ringvej, hvor man havde tilbageholdt en butikstyv. To politimænd, der havde fri, havde set gerningsmanden løbe ud af Netto med en butiksvagt i hælene. De fik, sammen med butiksvagten, fat i manden, der viste sig at have stjålet tre pakker underbukser og to flasker shampoo fra Netto og et joggingsæt fra Føtex. Den 26-årige mand blev sigtet for butikstyveri og leverede varerne tilbage til de to butikker.

**

Forsætlig påkørsel

Onsdag kl. 16.47 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 19-årig mand, der oplyste, at han netop var blevet forsætligt påkørt af en bil på Lille Elstedvej i Lystrup. Den 19-årige mand forklarede politiet, at han kendte føreren af bilen som værende en 22-årig mand, der også skulle være i besiddelse af en kniv.

Politiet fandt frem til manden på Steen Billes Torv i Aarhus N, hvor han erkendte at have påkørt den 19-årige mand og at være i besiddelse af en kniv, som han også havde vist til den 19-årige. Den 22-årige mand blev anholdt og sigtet for grov vold og for overtrædelse af knivloven.

**

Brand i køkken

Onsdag kl. 08.03 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en pande i et industrikøkken i Navitas på Inge Lehmanns Gade i Aarhus C. Bygningen var blevet evakueret, og ved politiets ankomst stod elever og ansatte uden for bygningen.

Det viste sig dog hurtigt, at køkkenpersonalet selv havde fået slukket branden, og de havde efterfølgende kastet panden ud af vinduet for at undgå yderligere røggener. Branden havde dog medført en del røgudvikling, og fire personer blev kørt til skadestuen for at blive tjekket for røgforgiftning. Branden havde ikke medført skade på køkkenet.

**

Anholdt for at spytte på forbipasserende

Onsdag kl. 09.33 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at tre personer helt umotiveret var blevet spyttet i hovedet af en ukendt mand i området ved Lille Torv i Aarhus. En af politiets patruljer fik videregivet mandens signalement og kørte til stedet, hvor nogle borgere pegede betjentene i retning af gerningsmanden. Betjentene tog kontakt til den 34-årige mand, der blev anholdt og sigtet for tre tilfælde af vold ved at have spyttet efter tilfældigt forbipasserende.

**

Specialpatruljen på rundtur i Randers-området

Østjyllands Politis specialpatrulje var onsdag aften på besøg på flere adresser i Randers-området på jagt efter narkotika. Kl. 19.25 bankede betjentene på hos en 28-årig mand i Randers NV, da de havde mistanke om, at der blev opbevaret hash på adressen. Ved ransagning i lejligheden fandt politiet en mindre mængde hash, og den 28-årige mand blev sigtet for narkobesiddelse.

Kl. 20.09 kiggede betjentene forbi på en anden adresse i Randes NV, hvor de havde mistanke om, at der blev opbevaret skunk. Betjentene blev mødt af husets to beboere, en 26-årig mand og en 29-årig kvinde, der erkendte at have et væksttelt ude i garagen, hvor der blev dyrket skunk. Den 26-årige mand erkendte, at det var hans planter, og han blev derfor sigtet for salg af narkotika. Ved ransagningen af huset fandt betjentene en mindre mængde skunk, som den 29-årige kvinde erkendte tilhørte hende, og hun blev derfor sigtet for narkobesiddelse.

Kl. 20.13 besøgte specialpatruljen en adresse i Randers NØ, hvor betjentene havde mistanke om, at der blev solgt hash. Betjentene blev mødt af lejlighedens beboer, en 53-årig mand, der dog oplyste, at han intet havde af interesse for politiet. Ved hjælp fra en narkohund fandt betjentene dog alligevel en større mængde hash og skunk, og den 53-årige mand blev sigtet for salg af narkotika.

**

Færdsel

Onsdag kl. 11.45 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Marselis Boulevard i Viby, hvor tre biler, ført af henholdsvis en 27-årig mand, en 60-årig mand og en 49-årig kvinde, var impliceret. Uheldet gav trafikale udfordringer, idet Skanderborgvej blev spærret i retning mod Viby frem til kl. 12.24, hvor oprydningsarbejdet var afsluttet. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet.

Onsdag kl. 14.05 skete der et færdselsuheld på Gunnar Clausens Vej i Viby. En 71-årig kvindelig bilist kom kørende ad Gunnar Clausens Vej, da der i krydset ved Søndervangs Allé pludselig kom en scooter ud foran hende, så hun ikke kunne nå at bremse, og der skete sammenstød mellem bil og scooter. Føreren af scooteren kørte herefter fra stedet, men scooteren kunne ikke køre så langt og var blevet efterladt ved Kjærslund. Politiet har sikret scooteren, men har endnu ikke fået fat i føreren. Der skete umiddelbart ingen personskade ved uheldet.

Onsdag kl. 23.44 blev en 29-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hobrovej i Randers C.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Landsbækvej i Hammel begået onsdag den 23/9 mellem kl. 10.30 og kl. 12.00
Mød redaktionen
Profilbillede
Linnéa Funk lf@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler