Østjyllands Politi: Nyt fra Randers - onsdag den 23. september

Kilde: Østjyllands Politi

Randers er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Eftersættelse endte med anholdelser

Natten til onsdag kl. 02.27 holdt en patrulje for rødt lys i krydset Havkærvej/Viborgvej i Tilst, da betjentene bemærkede en bil, der svingede til venstre fra Holmstrupgårdsvej og ud på Viborgvej. Den ene af betjentene genkendte straks føreren af bilen som værende en 20-årig mand, som ikke havde noget kørekort.

Patruljen satte derfor efter bilen for at få føreren til at standse, men han satte i stedet farten op på trods af, at patruljen aktiverede både horn og lygter. På vej ud af Viborgvej, hvor den tilladte hastighed er 70 km/t, nåede patruljebilens speedometer op på den anden side af 160 m/t, mens betjentene eftersatte bilen, der dog havde fået et godt forspring.

I krydset ved Tilst Vestervej foretog føreren af bilen en nødopbremsning og påkørte en kantsten, hvilket betød, at patruljebilen fik kontakt til bilen igen, hvorefter eftersættelsen fortsatte i høj fart ud af Tilst Vestervej. Da patruljen nåede til Tilst Østervej/Kastedvej mistede betjentene bilen af syne og måtte i første omgang opgive eftersættelsen.

Kort efter modtog politiet dog en anmeldelse fra en borger, der havde set den eftersatte bil blive parkeret på Elstedvej i Terp i det nordlige Aarhus, hvorefter flere personer, der virkede som om, de var helt oppe at køre, var gået fra stedet. Der blev sendt flere patruljer til stedet – herunder en hundepatrulje, der kunne gå spor efter de forsvundne personer.

Kort tid efter blev tre mænd på 20, 28 og 29 fundet på et loft, hvor de havde gemt sig for politiet. De blev alle anholdt og kørt ind til politigården i Aarhus. I forbindelse med anholdelsen blev den 28-årige mand fundet i besiddelse af en ulovlig foldekniv, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven.

Den 20-årige mand, der havde kørt bilen, blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for flere overtrædelser af færdselsloven, herunder at have kørt alt for hurtigt, for manglede agtpågivenhed og for kørsel uden førerret.

**

 

Salg af telefon endte i tyveri

Tirsdag kl. 20.00 skulle en 44-årig kvinde mødes med en mand, som hun var kommet i kontakt med via Den Blå Avis, hvor hun havde sat sin mobiltelefon til salg. Manden ville gerne købe telefonen, og de havde aftalt at mødes på parkeringspladsen ved Bowl & Fun på Skanderborgvej i Viby.

Manden ankom til stedet alene, og de to stod og talte lidt sammen, da en ukendt person pludselig kom bagfra og hev telefonen ud af hånden på den 44-årige kvinde, hvorefter han, sammen med manden der skulle købe telefonen, løb over Skanderborgvej og væk i ukendt retning.

Kvinden nåede ikke at se den mand, der havde taget telefonen, men ”køberen” beskrives som:

 • Afrikansk af udseende
 • 20-25 år gammel
 • 180-185 cm høj
 • Almindelig af kropsbygning
 • Sort, kort hår
 • Var iført mundbind
 • Talte dansk
 • Var iført en sort dun jakke, sorte joggingbukser og hvide sko

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set de to mænd på parkeringspladsen foran Bowl & Fun ved 20-tiden tirsdag aften. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Kørte uden kørekort og mistede bilen

Mandag kl. 17.35 kørte en patrulje på Edwin Rahrs Vej i Brabrand bag ved en bil, hvor de kunne se, at føreren sad og tastede på sin mobiltelefon, mens han kørte, hvilket førte til at bilen slingrede. Betjentene fik standset bilen i krydset ved Åby Ringvej og tog kontakt til den 28-årige mandlige fører, der blev sigtet for at have brugt håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Den 28-årige mand oplyste selv, at det var ham, der ejede bilen, men at han ikke havde noget kørekort. Han blev derfor også sigtet for kørsel uden førerret. Ved opslag i politiets systemer kunne betjentene se, at det var tredje gang inden for kort tid, at den 28-årige mand var blevet sigtet for at køre i sin bil på trods af, at han ikke har noget kørekort. Derfor blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation.

 

**

Mistænkelig bil undersøgt

Tirsdag kl. 23.57 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mistænkelig bil holdt parkeret på en parkeringsplads i området ved filmbyen i Aarhus. Da betjentene ankom til stedet og fik kontakt til bilen, kunne de se, at der sad tre personer, der alle virkede påvirkede af stoffer.

Betjentene ønskede derfor at visitere dem alle, men det ønskede den ene af dem, en 42-årig mand, ikke at deltage i og han begyndte at hidse sig op og skabe sig overfor betjentene. Han endte derfor med at blive anholdt og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger ved at modsætte sig anholdelse.

I forbindelse med visitationen af ham fandt betjentene en mindre mængde kokain, som han også blev sigtet for at besidde. De to andre blev ikke fundet i besiddelse af noget af interesse for politiet.

**

Anholdt og sigtet for at smadre et par briller

Tirsdag kl. 22.08 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 25-årig mand, der var blevet antastet af en ukendt mand på Skolebakken i Aarhus. Den 25-årige havde siddet på en bænk sammen med et bekendt, da den ukendte mand pludselig var kommet hen til dem og oplyst, at han var fra politiet.

Herefter havde manden taget fat i den 25-åriges trøje, taget hans briller af og kastet dem ned på jorden, hvorefter han havde trampet på dem. Den 34-årige gerningsmand befandt sig lige i nærheden, da patruljen ankom til stedet, og han blev anholdt og sigtet for hærværk på brillerne.

**

14-årige pige stjal fra H&M

Tirsdag kl. 16.20 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra H&M på Skt. Clemens Torv i Aarhus C, hvor personalet havde tilbageholdt en mindreårig butikstyv. En medarbejder i butikken havde været i gang med at lægge tøj sammen, da hun kunne høre at alarmen gik ved udgangspartiet. Da medarbejderen gik hen mod udgangen så hun, at en pige med en netpose i hånden begyndte at løbe ud af butikken og ind i nabobutikken.

Medarbejderen løb efter hende, og da pigen så dette, smed hun netposen fra sig og løb ind i en elevator. Elevatoren kan dog kun anvendes af personale med adgangskort, så pigen blev pågrebet og erkendte, at netposen tilhørte hende, og at den indeholdt varer, som hun havde stjålet fra H&M. Pigen blev ført ind i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet. Da pigen kun var 14 år, blev hendes forældre og de sociale myndigheder underrettet.

**

Brand i bil

Tirsdag kl. 20.35 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en bil på Stånumvej i Randers SØ. Da patruljen ankom til stedet, var bilen helt udbrændt, og det var ikke muligt at aflæse hverken nummerplade eller stelnummer med henblik på at finde frem til ejeren.

**

Brand i knallert

Tirsdag kl. 17.04 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en knallert på Jernaldervej i Aarhus V. Da patruljen ankom til stedet, var knallerten helt udbrændt, og der var umiddelbart ingen vidner til branden. Årsagen til branden kendes ikke.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 07.31 skete der et færdselsuheld på Jernaldervej i Aarhus V. En 48-årig mandlig bilist kom kørende på Jernaldervej, da han skulle svinge til venstre. Bagved kom en 23-årige kvinde kørende, og da hun forsøgte at undvige en fodgænger, der var på vej over vejen, så hun ikke, at bilen foran havde bremset ned for at dreje, og hun kørte derfor ind i den 48-åriges bil. Den 23-årige kvinde blev kørt til kontrol på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Tirsdag kl. 14.04 skete der et færdselsuheld på Mariagervej i Randers NV. En knallert, ført af en 24-årig kvinde, blev i krydset ved Anemonevej påkørt af en bil, der blev ført af en 56-årig mand. Den 24-årige kvinde blev efterfølgende sigtet for narkokørsel og blev kørt til skadestuen for blodprøve og kontrol.

Tirsdag kl. 15.32 skete der et færdselsuheld på Bjødstrupvej i Tranbjerg. En 67-årig mandlig cyklist kom kørende ad Bjødstrupvej, da han blev overhalet bagfra af en bil, der blev ført af en 32-årig kvinde. I forbindelse med overhalingen blev cyklisten ramt af bilens sidespejl, så han styrtede på cyklen.

Tirsdag kl. 16.16 skete der et færdselsuheld på Hovedvejen i Grenaa. En 66-årig mandlig bilist kørte fra Mellemstrupvej og ind i rundkørslen for ubetinget vigepligt, så han ramte en 65-årig mandlig cyklist, der var på vej rundt i rundkørslen og skulle videre ad Hovedvejen. Cyklisten blev tilset i en ambulance, men var ikke umiddelbart kommet til skade. Den 66-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 17.17 skete der et færdselsuheld på Marslis Boulevard i Aarhus C. En 53-årig kvindelig bilist kom kørende ad Skanderborgvej og skulle svinge til venstre ad Marselis Boulevard, da hun kørte sammen med en 25-årig mandlig cyklist, der kom fra modsatte side og skulle lige over i krydset. Cyklisten røg ind over bilen og ned på asfalten, og han blev efterfølgende tilset i en ambulance, men var ikke umiddelbart kommet til skade ved uheldet. Den 53-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 18.15 skete der et færdselsuheld på Ringvej Syd i Højbjerg. En 18-årig mandlig bilist kom kørende ad Skanderborgvej og skulle svinge til højre ad Ringvej Syd, da han kørte ind foran en 23-årig mandlig cyklist, der cyklede ligeud ad Skanderborgvej. Cyklisten røg over bilen og ned på asfalten, og blev kørt til hospitalet for nærmere undersøgelse. Han var dog umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Den 18-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 20.26 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der på Randersvej i Hadsten kørte bag ved en varebil, der kørte noget usikkert, og anmelderen mistænkte derfor, at føreren måske kunne været påvirket af spiritus. Politiet fik kontakt til den 61-årige fører af varebilen, og det viste sig, at han ikke var spirituspåvirket, men på grund af hans meget usikre kørsel, hvor han flere gange var kørt over i modsatte vejbane, blev han sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Vestervang i Aarhus C begået tirsdag den 22/9 kl. 11.25
 • På Skalbakken i Ørsted begået mellem mandag den 21/9 kl. 15.00 og tirsdag den 22/9 kl. 11.55
 • På Stadion Allé i Aarhus C begået tirsdag den 22/9 kl. 12.04
 • På P.P. Ørums Gade i Aarhus C begået tirsdag den 22/9 mellem kl. 04.00 og kl. 12.15
 • På Vestervangsvej i Hammel begået mellem søndag den 20/9 kl. 18.00 og tirsdag den 22/9 kl. 11.00
Mød redaktionen
Profilbillede
Linnéa Funk lf@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler