Østjyllands Politi: Nyt fra Randers - mandag den 13. juli

Kilde: Østjyllands Politi

Randers er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Bådejer nægtede at betale havneafgift

Søndag kl. 09.38 kørte den lokale betjent på Anholt forbi ved lystbådehavnen, hvor der var opstået uoverensstemmelser om betaling af havneafgift. En 85-årig mand fra Faaborg og hans 73-årige ven havde på grund af blæsevejret lørdag aften søgt nødhavn på Anholt, da de ikke havde kræfter til at sejle videre. Men de nægtede at betale havneafgift, og politiet blev derfor kaldt til stedet.

Her oplyste den 85-årige mand i første omgang, at han var løbet tør for kontanter, og at han derfor ville have en faktura, som han kunne betale, når han kom hjem. Efterfølgende oplyste han, at han var ordblind, og derfor ikke kunne betjene betalingsautomaten. Manden blev bedt om at forlade havnen snarest muligt, men det endte med at hans søn, som også havde en båd liggende i havnen, betalte for farens ophold indtil mandag. Dette var faren dog ikke tilfreds med, da han som udgangspunkt mente, at det burde være gratis for pensionister over 80 år.

**

 

Skulle have et lift, men endte på asfalten

Natten til mandag kl. 00.42 var en gruppe unge samlet ved Strandvejen i Ebeltoft, da den ene af dem, en 18-årig mand, ville videre til en fest. Han havde derfor spurgt en bekendt, der var i bil, om han ville give ham et lift, hvilket han havde afslået, hvorefter han var kørt fra stedet. Den 18-årige ringede derefter til den bekendte og tilbød ham 300 kr., hvis han ville give ham et lift. Den bekendte vendte derefter tilbage til stedet - angiveligt for at køre den 18-årige til fest.

Den 18-årige har forklaret, at han overførte 300 kr. på MobilePay, men da han stak armen ind af vinduet ved passagersiden, for at vise føreren at pengene var overført, satte bilen i gang. Den 18-årige holdt fast i vinduesåbningen og hægtede sig fast til bilen for at få føreren til at standse. Han blev trukket hen ad vejen, men han kunne ikke holde ved og faldt kort efter ned på asfalten, mens bilen kørte fra stedet.

Der blev tilkaldt en ambulance, og den 18-årige blev tjekket for skader, men var umiddelbart sluppet med et par buler i hovedet og smerter i ben og skulder. Han blev kørt til skadestuen for nærmere undersøgelse. Politiet forsøgte efterfølgende at finde frem til den 18-årige fører af bilen, men foreløbigt uden held. Betjentene ved dog, hvem han er, og når de får kontakt til ham, kan han formentlig se frem til en sigtelse for ikke at overholde sine forpligtelser i forbindelse med et færdselsuheld.

**

 

Ukrudtsbrænder skyld i brand

Søndag kl. 16.21 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et udhus på Randlevvej i Odder. Da politiet ankom til stedet, var brandvæsnet allerede i fuld gang med at slukke branden, der var under kontrol og ikke havde nået at sprede sig til selve huset.

Husets 68-årige ejer forklarede, at han havde været i gang med at fjerne ukrudt med en ukrudtsbrænder og havde gået langs udehuset, hvorefter han var fortsat langs bede og hæk. Da han stod ved hækken ca. 10 minutter senere, havde han hørt, at det knitrede bag ham, og han kunne konstatere, at der var brand i udhuset, hvorefter han selv forgæves havde forsøgt at slukke branden. Den 68-årige mand blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven ved at have udvist uforsigtighed med brug af ukrudtsbrænderen.

**

 

Bilist smed pose ud af vinduet under eftersættelse

Søndag kl. 17.12 kørte en patrulje i krydset Karen Blixens Boulevard og Trille Lucassens Gade i Brabrand, da betjentene blev opmærksomme på en bil, hvor føreren lagde sig ned med det samme, han så politiet. Denne manøvre gjorde ham kun mere interessant for betjentene, der foretog en U-vending for at køre efter bilen. Det fik føreren til at sætte farten op, og betjentene aktiverede horn og lygter og satte efter.

Føreren fortsatte sin kørsel, og i svinget, hvor Astridvej bliver til Karensvej, blev der smidt en brun pose fra bilen, der efterfølgende påkørte en kantsten, hvorefter den standsede. Den 25-årige mand, der sad bag rattet, blev anholdt og lagt i håndjern, mens betjentene undersøgte bilen nærmere. Der blev ikke fundet noget i bilen eller på føreren, men det viste sig, at den pose, der var blevet smidt ud af vinduet, indeholdt både hash og skunk, der var pakket i salgsposer. Den 25-årige mand blev derfor sigtet for forsøg på salg af narkotika.

**

 

Butikstyve viste sig at være mor og søn

Søndag kl. 19.30 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Netto på Skt. Knuds Torv i Aarhus, hvor en butiksdetektiv havde tilbageholdt to butikstyve. Butiksdetektiven havde set de to personer gå rundt i butikken og lægge varer ned i en taske, hvorefter kvinden havde taget tasken og var gået forbi kasselinjen uden at betale for noget. Herefter havde butiksdetektiven taget fat i kvinden og bedt hende følge med ind i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet.

Da politiet ankom til stedet blev den 42-årige kvinde sigtet for butikstyveri. På videoovervågningen kunne politiet se, at en ung mand havde taget varerne og havde puttet dem ned i kvindens taske. Den unge mand på 22 år viste sig at være kvindens søn, og han stod og ventede uden for butikken. Han blev også sigtet for butikstyveri, hvorefter de begge blev bortvist fra stedet.

**

 

Færdsel

Søndag kl. 18.28 blev en 52-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Søndergade i Hadsten.

Natten til mandag kl. 01.10 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for besiddelse af narkotika, da han blev standset af en patrulje på Vejlby Ringvej i Aarhus N.

Natten til mandag kl. 01.33 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Langkærvej i Tilst.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Hadsundvej i Gjerlev J begået mellem lørdag den 11. juli kl. 22.00 og søndag den 12. juli kl. 06.30
  • På Testrupvej i Mårslet begået søndag den 12/7 mellem kl. 01.30 og kl. 03.00
  • På Gørrilds Alle i Randers NV begået mellem fredag den 10/7 kl. 12.00 og søndag den 12/7 kl. 14.40
  • På Brendstrupvej i Aarhus N begået mellem torsdag den 9/7 kl. 10.00 og søndag den 12/7 kl. 17.20
Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk