Nedtælling til Spejdernes lejr 2022 - “Friluftsliv, Fællesskab og Udfordringer”

Foto: Spejdernes lejr // Christina Faarup.
dato

Af Christina Faarup

I slutningen af juli drager omkring 32.000 spejdere til Hedeland på Sjælland for at dyrke et gigantisk fællesskab på Spejdernes Lejr.

Omkring 350 spejdere fra både De grønne pigespejdere, KFUM-spejderne og DDS i Randers skal afsted, og de er så klar til at nyde en uge i det fri med masser af sjove aktiviteter.

Lørdag d. 23. juli kører hundredvis af busser i pendulfart til Spejdernes Lejr ved Roskilde for at fragte de mange tusind glade og spændte deltagere til lejren. Spejderne fra Randers skal bo sammen, men dog på hver sin lejrplads.

I en uge nyder de friluftslivet, ligger i telt, laver spiseborde af rafter, laver mad over bål og deltager både i kæmpestore events og koncerter og møder også nye kammerater i aktiviteter på tværs af alder og nationaliteter.

Det er alt fra at genanvende plast til at støbe lejrsouvenirs, møde biolog Vicky Knudsen, sejle på Roskilde Fjord til at skyde trykluftkanoner af og bygge popcornmaskiner af tomme sodavandsdåser.

Spejdernes vision er “Friluftsliv, Fællesskab og Udfordringer” – for sig selv, hinanden og omverdenen.Det betyder, at lejren skal være et sted, hvor man som spejder udvikler sig, hvor man oplever, at i samlet flok kan man mere – og i forhold til omverdenen, at spejderne bliver bevidste om fx bæredygtighed og fremmede kulturer.

Det bliver med andre ord en lejr, der ikke bare er stor – den skal også uddanne og udvikle deltagern

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Kilde: Christina Faarup