Mariette behandler årsager frem for symptomer

Kilde: Brügger Akupunktur / Mariette Brügger
Profilbillede
Ninna Jalog

Det var efter en vens anbefaling, at Mariette i 2012 havde en skelsættende oplevelse med akupunktur i Kina. Akupunktøren var blind, og han var højtuddannet indenfor TCM - Traditionel kinesisk medicin.

Brügger Akupunkter ligger i et nedlagt landbrug lige udenfor Randers. Her har Mariette sin kinesisk inspirerede klinik, hvor hun tilbyder forskellige behandlinger for blandt andet smertelindring, psykiske og fysiske udfordringer, stress, gener ved overgangsalder, vægtregulering og rygestop. 

I 2012 blev Mariettes mand udstationeret i den kinesiske by Suzhou 100 km fra Shanghai og Mariette og deres 2 piger flyttede med. Efter kort tid i Kina begyndte Mariette at døje med hoften og havde svært ved at gå. Hun ønskede ikke at tage på lokalt hospital, men blev anbefalet at besøge en lokal blind akupunktur for at prøve en mere alternativ behandlingsmetode på egen krop.

Dette besøg ændrede Mariettes karriere og kort efter begyndte hun at tage fag indenfor emnet udbudt fra det lokale universitet.


Ejeren af Brügger Akupunktur er nemlig uddannet sygeplejerske og har også i mange år arbejdet som specialist og med salg indenfor medicinalindustrien i Danmark. Hun tilføjer selv “Jeg interesserer mig for mennesker, og det er vigtigt at lytte til det der bliver sagt. Jeg er vant til at snakke med forskellige mennesker, og intet er for stort eller småt at tale om.

Mariette har altid ønsket at gøre en forskel ved at hjælpe mennesker, og hun fortæller, at det arbejde, hun laver i sin egen klinik, er meget livsbekræftende. Hun oplever, at folk har en indre ro og lettelse samt større velvære, når de går hjem fra en behandling. 

Af samme grund har hun også kun én patient ad gangen og sætter en god mængde tid af til kunderne, som kommer for at blive behandlet for alt fra smerter til angst eller stress. 

Det er vigtigt at få med, at jeg behandler årsager frem for symptomer” siger hun, og begrunder “Vi kan sagtens behandle symptomer, men de kommer jo bare igen.” Det er netop derfor, at Mariette både berører det fysiske og det psykiske, fordi hendes kompetencer giver hende mulighed for at kigge på hele mennesket. 

Hun understreger også, at der både skal være plads til akupunktur og kinesisk medicin samt vestlig medicin i hendes klinik “Mine kunder tager stadigvæk deres medicin ordineret fra lægen.


Man kan vist også roligt sige, at hun med sine mange års erfaring indenfor sygepleje og den vestlige medicinalindustri, sat i samspil med 4 år i Kina fyldt med kurser og læring samt fuld uddannelse indenfor akupunktur og kinesisk medicin i Danmark, har hele spektret med sig som alternativ behandler. 

Mariette mener selv, at ringen er sluttet, og at hun er endt på den helt rigtige hylde “Jeg bruger, hvad jeg har lært i de forskellige fag”, og når hun forklarer mig om meridianer, som er en form for energibaner, som løber i hele kroppen, kan jeg dog heller ikke lade være med at blive nysgerrig på, hvad det er, hun kan tilbyde mig. 

Corona har ikke medført patient nedgang. Hun har til gengæld behandlet mange, som har fået udsat deres operationer og derfor har søgt smertelindring i hendes klinik. 

I sit Speciale fra sin danske akupunkturuddannelse har hun lavet projekt om behandling af kræftrelateret træthed. Via hendes egen unikke behandling så hun en reduktion af trætheden på 46 % efter 5 behandlinger, og deltagerne oplevede at få større livsglæde.

Man kan læse flere detaljer om akupunktur og kinesisk medicin samt Mariettes andre behandlingsmetoder på hendes hjemmeside. Her kan du også skabe dig et overblik over de tilskud, som man kan få fra Sygeforsikring Danmark og sundhedsforsikring, når den alternative behandler er RAB registreret, hvilket Mariette selvfølgelig er. 

Dette indhold er produceret af VORES Randers i samarbejde med en annoncør. Den uafhængige redaktion har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.
Mød redaktionen
Profilbillede
Linnéa Funk lf@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler