Louise Hellmund stiller op for Liberal Alliance til KV21

Louise Hellmund stiller op for Liberal Alliance til kommunalvalget i Randers Kommune.
Profilbillede
dato

Blå bog
35-årige Louise Hellmund stiller op for Liberal Alliance til kommunalvalget i Randers Kommune. Hun har boet i kommunen i fire år og er til dagligt bosat i Randers. 

Hvad betyder din opstillingskommune for dig?
"Den er mit hjem, min base, herfra udgår min verden, og jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at kommunen har sådan et dårligt ry i resten af landet, for her er ualmindeligt skønt, både i by og på land."

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
"Det gør jeg, fordi jeg synes, at byrådet trænger alvorligt til fornyelse, så vi kan komme væk fra intern splid og uro i byrådet og i stedet fokusere på at lave politik til gavn for borgerne i kommunen."

Al den uro og ballade i byrådet giver helt urimelige arbejdsbetingelser for kommunens embedsmænd og alle andre offentligt ansatte i kommunen, og det gør, at Randers Kommune er langt bagud i forhold til byer som Horsens, Herning, Vejle, Silkeborg, Holstebro osv., som har udviklet sig enormt de sidste 15-20 år. Det har Randers ikke. Her har der været mere eller mindre stilstand, fordi man ikke kan blive enige om et fælles mål, som man kan arbejde sammen henimod.

Hvad er dine politiske mærkesager?
"Randers kommune har så ualmindeligt meget uforløst potentiale, og jeg vil rigtig gerne være med til at udvikle kommunen i en positiv retning, så vi kan få en kommune, der er endnu bedre at bo, arbejde og drive virksomhed i i fremtiden."

Hvordan gør vi så det i praksis?

  • 1. Kommunen skal have styr på sine prioriteter
    Fokus skal være på kerneydelserne, dvs. skoler, børnepasning, ældrepleje, mennesker med specielle behov og infrastruktur. Det er det, der skaber rammerne for det gode liv for borgerne i kommunen, og det er her, pengene primært skal bruges.

    Kommunen skal være danmarksmester i at yde god service med så meget valgfrihed i tilbuddene som muligt og gode muligheder for, at private aktører kan supplere de kommunale tilbud. Borgerinddragelse er nøgleordet på specialområdet, som om noget trænger til en forbedring.

  • 2. Mindre bureaukrati, mere tillid til de ansattes faglighed
    Jeg har fuld tillid til de ansattes faglighed, og de skal have lov at udføre deres arbejde uden at blive fuldstændig druknet i registreringer og dokumentationskrav, så de kan fokusere på pleje, omsorg, læring og sagsbehandling, som er der, den reelle værdi skabes.

    Skoler, daginstitutioner m.m. skal have så meget frihed, som loven overhovedet tillader, til at indrette sig, som de mener, det er bedst, og kommunen skal ikke udbede sig mere papirarbejde end det minimum, loven tillader.

  • 3. Målrettet indsats for øget bosætning
    Randers Kommune ligger rigtigt godt placeret geografisk og har en perfekt blanding af natur, by og land, som er et fantastisk fundament for at blive en god bosætningskommune. Det kræver tilgængelige byggegrunde i by og på land. Der skal selvfølgelig også tænkes i skoler og daginstitutioner til de børn, der følger med øget bosætning.

    Byudvikling af Randers er også essentielt for bosætning, men det behøver ikke kun være en kommunal opgave. Gode private aktører skal inddrages til udvikling af grunde, kommunen ikke selv kan/vil udvikle, både hvad angår boligbyggeri og erhverv (detail m.m + projekter i forbindelse med Flodbyen.).

  • 4. Fokus på erhvervsudvikling og gunstige vilkår
    Gode vilkår for erhvervslivet = flere arbejdspladser. Det private erhvervsliv er motoren i kommunens udvikling og skal derfor have så gunstige vilkår som muligt. Kommunen skal være en medspiller i stedet for en modspiller, når virksomheder ønsker at slå sig ned eller udvide eksisterende forretning. Sagsbehandlingstiderne skal ned og al byggesagsbehandling skal være gratis.

  • 5. Bedre økonomistyring og best practice
    Kommunen kan lære rigtig meget af at se på de kommuner i Danmark, der drives mest effektivt. Alene på udlicitering kan kommunen hente omkring 25 millioner i kontinuerlig besparelse ved bare at udlicitere lige så meget som gennemsnittet af danske kommuner (jf. DI's 2021 analyse). Det kan man få mange varme hænder eller skattelettelser for.


Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?

"Et godt samarbejde i byrådet er fuldstændig afgørende for, at vi kan lykkes med at lægge en god plan for kommunens udvikling. Man kan ikke være innovativ og tænke ud af boksen på de store strategiske linjer, hvis man strides indbyrdes.

Derfor bør absolut første initiativ være at skabe et godt udgangspunkt for samarbejde - for mig og for alle andre kandidater, der bliver valgt ind. Borgerne har ganske enkelt fortjent noget bedre, så byrådet skal lave politik, og ikke være opslugt af interne stridigheder."


Hvad er dine fritidsinteresser?

"Jeg holder meget af at læse en god bog og slappe af i gode venners og familiens lag."

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Louise Hellmund