Lillebjørn søger nye medlemmer til Bjørnebanden

Lillebjørn i vandet (Foto: Privat)
Profilbillede
dato

Lillebjørn holder "Åbent Skib" lørdag den 13. maj 2023 fra kl.10.00 til 12.00, hvor medlemmer af Bjørnebanden vil være tilstede og fortælle en masse om arbejdet omkring Lillebjørn - de byder på et rundstykke og kaffe, når du bliver budt velkommen ombord.

Lillebjørn er en mere end 90 år gammel træskonnert, der i dag fungerer som sejlskib i Randers Havn. Skibet har igennem årene været et populært syn på vandet, men det er ikke kun på søen, at Lillebjørn tiltrækker opmærksomhed. Bag skibet står nemlig en gruppe frivillige, som gør en stor indsats for at vedligeholde det gamle skib, og nu søger Bjørnebanden nye medlemmer.

Bjørnebanden består i dag af ca. 15 frivillige medlemmer, der alle har en stor interesse i at bevare og vedligeholde Lillebjørn. Medlemmerne er i dag alle mellem 60+ og starten af 80'erne, og de ønsker nu at få nye og yngre medlemmer med ombord.

Du behøver ikke at være håndværkeruddannet for at blive en del af Bjørnebanden, men det vil ikke skade med lidt fingersnilde. De nuværende medlemmer har alle mulige erhvervsmæssige baggrunde, og de vil med glæde lære fra sig til nye medlemmer.

Det er vigtigt at bemærke, at Lillebjørn ikke kun er et sejlskib, men også et stykke kulturarv, som Bjørnebanden gør en stor indsats for at bevare. Skibet er på land om vinteren, hvor Bjørnebanden mødes hver mandag og onsdag formiddag i løbet af 4 til 6 uger for at klargøre det til sæsonen. Derudover sejler Bjørnebanden også med på nogle af de mere end 100 ture, som Lillebjørn er på hvert år.

For at tiltrække nye medlemmer holder Bjørnebanden "Åbent Skib" på Lillebjørns faste havneplads i Randers. Her vil medlemmer af Bjørnebanden være til stede og fortælle en masse om arbejdet omkring Lillebjørn, og der vil være mulighed for at se skibet og få en rundvisning. Der vil også være kaffe og rundstykker til de besøgende.

Så hvis du har interesse for at bevare en vigtig del af kulturarven og samtidig blive en del af et hyggeligt og humoristisk fællesskab, så er det nu, du skal slå til. Du er velkommen ombord på Lillebjørn, uanset om du er på pension eller blot har lyst til at lære noget nyt og møde nye mennesker.

Kilde: Lillebjørn
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.