Kasper Justesen stiller op for Venstre til KV21

Kasper Justesen stiller op for Venstre til KV21
Profilbillede

Blå Bog

22-årige Kasper Justesen stiller op for Venstre til kommunalvalget i Randers Kommune. Kasper er født og opvokset i Randers Kommune. Han har boet i Kristrup, Østbyen, Nordbyen og er i dag bosat i Randers midtby.

Hvad betyder din opstillingskommune for dig?
Randers Kommune betyder alverden for mig, netop fordi det altid har været min hjemkommune. Jeg er ikke i tvivl om, at Randers altid vil føles som hjem for mig og kommunen består af rigtig mange gode og ordentlige mennesker, som kun ønsker det bedste for sig selv, deres familie og medborgere. Vi er ikke blandt de rigeste kommuner - langtfra. Men jeg mener, at de hårdtarbejdende borgere i vores kommune har krav på samme grad af velfærd, frihed og fremdrift som borgerne i vores omkringliggende kommuner. Det kræver unge, driftige og ambitiøse medlemmer af byrådet.

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
I mine øjne fortjener de hårdtarbejdende borgere i Randers Kommune et byråd, som kan give dem bedre velfærd, ansvarlig forvaltning af borgernes penge og udvikling af kommunen til en moderne, flot og grøn kommune. Randers Byråds interne konflikter har komplet overskygget ambitionen om at skabe en vækstkommune, som kan følge med vores nabokommuner. Derfor vil jeg gerne stille mig til rådighed for vælgerne. Ønsker man en frisk og ung byrådspolitiker, en snusfornuftig venstremand og en anstændig opførsel i byrådet, så vil jeg gerne gøre mit ypperste for at være netop den kandidat.

Hvad er dine politiske mærkesager?
- Forbedring af den kollektive trafik, særligt efter nedlæggelsen af 918x.
- En studiejobspolitik, som kan forøge antallet af studierelevante jobs i det offentlige og det private erhvervsliv i Randers Kommune.
- Langsigtede investeringer i både folkeskoler og dagsinstitutioner.
- Investeringer i en levende og grøn midtby, samt i vores kulturarrangementer.
- Renovering af kommunens infrastruktur og oprettelse af en ny bro.
- En socialt ansvarlig sundhedspolitik og forebyggelsespolitik.

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
Jeg vil starte med at byde de andre byrådspolitikere på en kop kaffe og lære dem bedre at kende på tværs af politiske partier og som mennesker.

Derefter vil jeg straks gå i gang med at udarbejde løsninger på de forsinkelser og problemer, som nedlæggelsen af 918x-bussen har forårsaget unge og ældre pendlere. Jeg vil starte med at danne kontakt til de mange dygtige venstrefolk i regionen og tale vores sag. Derefter vil jeg tage kontakt til relevante politikere i Århus, som sammen med os kan lægge pres på regionen eller finde en løsning på tværs af kommuner. Først derefter kan jeg kaste mig i kamp med mine nye politiske initiativer som eks. oprettelsen af en decideret studiejobspolitik.

Hvad er dine fritidsinteresser?
At læse en god bog, se en god film eller tilbringe tid med min skønne kæreste eller gamle venner.
Jeg er også glad for at lave god mad eller besøge en god café eller restaurant.

Jeg interesserer mig meget for politik, litteratur og historie, men også for sport og design.

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Kasper Justesen