Jacob Wøldike Dalsager stiller op for Liberal Alliance til KV21

Jacob Wøldike Dalsager stiller op for Liberal Alliance til KV21
Profilbillede

Blå Bog

34-årige Jacob Wøldike Dalsager stiller op for Liberal Alliance til kommunalvalget i Randers Kommune. Jacob har boet i kommunen i tre år, da han flyttede med sin hustru fra Aarhus til Randers NV. "Jeg bor i det hyggelige kvarter omkring Randers Statsskole, og er i den korte tid faldet godt til i området."

Hvad betyder din opstillingskommune for dig?
For mig er Randers Kommune et fællesskab. Det er her vores børn går i skole, hvor vi finder mulighed for at hjælpe eller at blive hjulpet, hvor vores virksomheder stolt sætter teltpælene i og hvor vores ældre plejes, når de ikke længere kan selv. Det fællesskab betyder meget for mig, fordi det er her vi som mennesker mødes, og vi med vores indsats og vilje kan skabe lidt mere mening for hinanden i hverdagen.

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
Jeg tror på et samfund, hvor man bidrager til at gøre hinanden bedre, og hvor man har et ansvar. Man har ansvar for at sige til, når man ønsker forandringer, og man har ansvar for at være en del af løsningen, når man præsenteres for udfordringer. Jeg stiller op, fordi jeg tror på, at vi har et uforløst potentiale i både Randers by og i resten af kommunen. Jeg tror på, at vi kan opnå bedre resultater og stærkere fællesskaber, hvis vi er pragmatiske, ubureaukratiske og har tillid til hinanden.

Hvad er dine politiske mærkesager?
Randers skal være attraktivt at flytte til og at være i. Derfor skal vi se på infrastrukturen og trafikbelastningen. Hverken borgerne eller erhvervslivet nyder at vente på byggetilladelser eller at spilde tiden i køer. Derfor vil jeg slå et slag for at få etableret klimabroen, at udvide vedligeholdelsen af vores vejnet, cykelstier og fortove over hele kommunen og at nedsætte sagsbehandlingstider på byggesager. Især på mindre byggerier.

Kulturen spiller en vigtig rolle i at gøre Randers til en attraktiv kommune. Derfor skal vi fokusere på den kultur, der kan drive sig selv og som er økonomisk bæredygtig. Jeg tror på, at frivillighed bør spille en stor rolle i kulturlivet og at sports- og foreningslivet bør prioriteres endnu højere, end det allerede gør. Og jeg tror på, at borgerne i høj grad er i stand til at vælge og betale for deres eget kulturtilbud,

Jeg vil også gerne lægge kræfter i kommunens demokrati og styreform. Jeg ønsker, at vi i fællesskab bliver bedre til at prioritere og vurdere, om vores indsats, penge og magt over vores borgeres data bruges fornuftigt. Vi skal sikre lokalt ansvar, så vi ikke overkontrollerer - men har tillid til - vores medarbejdere og ledere på alle kommunens områder. Og vi skal sikre, at borgerne bliver mere frie til selv at kunne vælge, hvad de ønsker af deres kommune.

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
Jeg må være ærlig: Jeg er ny i kommunalpolitik. Det første, jeg bliver nødt til at gå i gang med, er at sætte mig ind i arbejdsformen. Jeg vil forsøge at etablere et godt og pragmatiske samarbejde med mine øvrige byrådsfæller, og så vil jeg se på, hvor vi i de nuværende arbejdsform og rutiner enten mister overblikket, glemmer at holde borgeren i centrum eller slet og ret taber tingene på gulvet.

Hvad er dine fritidsinteresser?
Når jeg ikke stiller op til byrådet er jeg IT-nørd og medstifter af et eSports-community, hvor jeg også selv deltager og spiller spil med medlemmerne. Jeg er amatørmusiker på guitar og bas, og tror selv, at jeg er en kæmpe stjerne i køkkenet herhjemme. Jeg er glad for Formel 1 og håndbold, og er i øvrigt glad for de små og store ting i livet.

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Jacob Wøldike Dalsager