I starten af august indvies et nyrenoveret Østervold i Randers. Her bliver temaet grønt og blåt med fokus på vand og planter. Første etape af Flodbyen Randers er således ved at være i mål. Opsamling af regnvand skal her fungere som sikring af området, men i høj grad også som en indbydende klimaløsning, der let kan blive trækplaster for byens borgere.
Det skal være indbydende, praktisk og miljøvenligt – det nyrenoverede Østervold. Og det blev fejret med intet mindre end flag og balloner, da store maskiner væltede det omkransede hegn d. 8. juli.
”Jeg håber, at alle vil glæde sig over den mere indbydende og charmerende plads på Østervold, ” udtaler Peter Christensen, direktør i Vandmiljø Randers.
Selve indvielsen finder dog først sted i starten af august under Randers ugen. Og selv om det rekreative område kan virke indbydende til en dukkert, så er bassinet dog fyldt med både regnvand og opsamlingsvand, så en dukkert frarådes.
Randers som flodby
Det kan lyde som noget, der er taget ud af en science fiction film. Ikke desto mindre er det den vej processen går. Randers er under forvandling.
Her er der fokus på at forene by og vand. Der er således taget hul på først etape mod at gøre byen til en såkaldt Flodby.
Projektet forventes endeligt indviet under Randers Festuge. Nærmere program følger. Indtil da kan du roligt glæde dig. Der er lagt op til et harmonisk byområde, hvor de grønne og blå farver indbyder til et klimavenligt rekreativt område.