Holdfusion blandt SMIFF & DB

Foto: Træner Kenneth Lionett.
Profilbillede

SMIFF's og Dronningsborgs Boldklubs U15-pigehold skal fremover til at indgå i et nyt holdfællesskab. Team Nordøst er skabt til formålet, og samarbejdet er startet grundet ønske om bedre træningsmuligheder for pigerne. 

Forinden sæsonen kunne hverken Dronningsborg Boldklub eller SMIFF stille med et ønsket antal spillere til træning for, at spillerne kunne udfordre og udvikle hinanden til træning. Begge havde kun 10-11 piger inden sæsonstart, men til stor tilfredshed for træner Kenneth Lionett er løsningen på problemet fundet ved en fusion af de to hold, der fremover går under navnet Team Nordøst.

"Allerede nu kan vi mærke en rigtig høj intensitet i træningen, pigerne stråler, og der er masser af spilleglæde, ikke at der ikke var det før, men en større flok kan bare noget. Samtidig er der også meget i det for os trænere, der kommer nye øjne på, nye øvelser og nye måder at coache spillerne på. Den del er også en stor gevinst for spillerne."

Men det er ikke kun trænere og spillere, der nyder godt af projektet udviklet af Rikke Olofsen, Christian Thomasen & Kenneth Lionett: 

"Der har været en positiv reaktion på dette alle steder fra, der er altid noget klubfølelse i det, hvor man kommer fra. Men vi har stor respekt for hinandens klubfølelser, men indser også at vi sammen kan få 2 + 2 til at give 5. Derfor spiller vi også med begge klublogoer på trøjen, ligesom farvevalget bevidst ikke har noget med de to klubber at gøre."

Landsholdsspiller og flere 
Ambitionerne er ikke til at tage fejl af i det nystartede Team Nordøst. Ifølge Kenneth Lionet, der indgår i seksmands-trænerteamet v/Team Nordøst, skal en landsholdsspiller på sigt bringes frem, og så vil de genantænde tilslutningen til sporten.

"Med projektet Team Nordøst håber vi at sikre håndbolden i vores krog af 8930. Vi er mere fokuseret på at give spillerne glæden ved håndbolden og sammenholdet, så de spiller i mange år - også som senior. Fremfor at skabe en kommende landsholdsspiller. Landsholdsspilleren kommer af sig selv, derimod ser det ud til at mange unge mennesker som i dag har været igennem den elitære rejse i ungdomsårene stopper, når de ikke kommer igennem nøglehullet til elitesporten som senior.

Når man kigger på, hvor store ungdomstrupper nogle af klubberne i byen har rådet over, er det jo bekymrende at se, hvor få seniorhold det har kastet af sig. De elitære ambitioner gør, at spillere søger lykken andre steder, end der hvor de bor. De skal kunne dyrke deres sport i nærområdet. De skal kunne udfordres uanset niveau."


Kilde: Træner Kenneth Lionett