Hanne tilbyder Kranio Sakral Terapi-behandling med fokus på "det hele menneske"

Her er Hanne Laursen i gang med behandling af en kunde (Foto: Privat)
Profilbillede
dato

I Randers SV finder man KST Hos Hanne ApS, hvor Hanne Laursen sidder som Kranio SakralTerapeut på 6. år. VORES Randers har taget en snak med Hanne om forretningen.

Hanne Laursen har siden 2016 tilbudt Kranio Sakral Terapi. En behandlingsform, hvor man påvirker knogler, muskler og nervesystemet for at hjælpe kroppen med at komme mere i balance og helbrede sig selv. Hanne blev selv behandlet med KST, da hun for 7 år siden blev ramt af stress, og det åbnede hendes øjne for de mange positive kvaliteter ved KST: 

“Jeg er uddannet pædagog og har arbejdet mange år med børn i daginstitutioner og skole, men efter en sygemelding med stress i 2015 blev der dengang sået et frø om et karriereskift, fordi jeg i den forbindelse havde gode oplevelser med KST.”

“Da jeg startede tilbage i mit job efter min sygemelding, kunne jeg ikke slippe tanken om, at jeg virkelig gerne ville hjælpe både børn og voksne i samme situation, som jeg selv havde været i. Det førte til, at jeg i 2018 kunne kalde mig selv for uddannet Kranio Sakral Terapeut. Efterfølgende tog jeg oven i det en uddannelse i Anatomi, fysiologi og sygdomslære og jeg er derfor nu RAB registreret (Registreret Alternativ Behandler),” fortæller Hanne Laursen. 


Her ses klinikken på Værum Møllevej 1 i Randers SV (Foto: H. Laursen)

En klinik med mange forskellige behandlingsformer
Siden hun startede virksomheden er der sket meget for Hanne Laursen. I begyndelsen arbejdede hun med KST ved siden af hendes fuldtidsjob på en skole, og det tog noget tid før hun tog beslutningen om, at jobbet som behandler skulle være på fuld tid:  

“Jeg grundlagde KST hos Hanne i 2019 men grundet fuldtidsarbejde på en skole, behandlede jeg kun i min fritid, fra jeg påbegyndte uddannelsen i 2016. I 2020 flyttede min mand og jeg til Værum, og efter endt ombygning og tilbygning besluttede vi i 2022, at min drøm om at blive fuldtidsbehandler og selvstændig skulle realiseres,” forklarer hun.

Det er meget forskelligt, hvem der kommer i klinikken, og Hanne Laursen forklarer, at hendes kunder har vidt forskellige behov og årsager til at være der. Hun tilbyder nemlig et hav af forskellige behandlingstyper.  

“Jeg har haft mange hoveder & kroppe i mine hænder, og alderen hos mine kunder spænder fra nyfødte babyer til pensionister. Den ældste er 87 år gammel, og jeg har behandlet utrolig mange skavanker. Samtidig er der også dem, der blot kommer for selvforkælelse og afslapning. Jeg tilbyder forskellige ydelser og produkter i min klinik.”

“Kranio Sakral Terapi er min kernekompetence, men til den klassiske kranio sakral terapi hører også tensegrity, bonebending & ledmobilisering, ANT (nervestræk) og organmassage. De klienter som kommer i klinikken, bliver behandlet for bl.a. stress, angst, piskesmæld, hjernerystelser, diskus prolaps, spændinger i arme, skuldre, bækken og ben (herunder især iskiassmerter).”

“Hovedpine / migræne og søvnbesvær er også ofte udfordringer, jeg behandler. Kranio Sakral Terapi er en meget blid behandlingsform som favner hele kroppen, og som dæmper alarmsystemet i kroppen. Jeg er løbende på opfølgende kurser, for at dygtiggøre mig, og har senest været på 3 kurser om baby/børn med udfordringer, så jeg er helt up to date med, hvordan jeg hjælper dem bedst muligt. Ydermere tilbyder jeg både samtaleterapi, velvære massage med essentielle olier, og er også uafhængig forhandler af CBD produkter,” fortæller Hanne Laursen. 


Barn i behandling imens lillesøster hygger sig på gulvet (Foto: H. Laursen)

Det hele menneske
Hanne Laursen understreger, at fokus for hende altid er på mennesket som helhed. Hun forklarer, at hun altid sørger for at finde den behandling, der passer til det enkelte menneske. Hun fortæller, at det altid sker med udgangspunkt i en tæt dialog med kunderne: 

“Vi fokuserer altid på det hele menneske, og min kernekompetence er at behandle alle med stor respekt og ydmyghed. Klienten vælger selvfølgelig selv, hvad der skal behandles i hver enkelt situation, og der er ikke et pres for at bestille tid til ny behandling. Dette aftales i et tillidsforhold med klienten, og vi bliver enige om, hvad der giver mening.”

”Jeg er kendt for at bruge den tid, den enkelte har brug for, og afsætter derfor ekstra tid til de behandlinger som kræver dette. Ingen bliver gennet ud af min dør, før vi har været omkring det hele menneske. Dog tillader jeg mig ofte, at gøre klienten opmærksom på at der ikke er noget, der er et quickfix.”

”Jeg kan ikke magisk gøre nogen "rask" på et øjeblik, men jeg kan hjælpe kroppe & nervesystemer til at give slip på spændinger og smerter, så den kommer i meget bedre balance og slipper alarmberedskabet.” 


Naturen omkring klinikken (Foto: H. Laursen)

"Sammen kan vi meget" 
For Hanne Laursen er det vigtigste, at hun er med til at gøre en forskel, for dem som kommer i klinikken: 

“Jeg synes ikke jeg har konkurrenter. Jeg har den tilgang til behandling, at "Du kan lidt, jeg kan lidt, og sammen kan vi meget". Vi skal hjælpe hinanden i alle faggrupper, for ingen kan klare alting selv. Har jeg en klient, som jeg ikke kan hjælpe, så henviser jeg til en af mine kollegaer, og altid til lægen, hvis jeg synes, det er nødvendigt," fortæller hun.

“Jeg vil så gerne, at der kan komme en samfundsforståelse af, at vi skal se det hele menneske og ikke kun den ryg der gør ondt.”

Klinikken ligger på Værum Møllevej 1 i Randers SV. Du kan finde meget mere om KST Hos Hanne på hendes Facebookside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: KST Hos Hanne Aps