Gaver til manden eller kvinden, der har alt

Foto: Campen Auktioner. I auktionshallerne i Randers står youngtimers, klassikere og veteranbiler klar på rad og række og venter på hammeslag på lørdag.

Drømmer du om at være hemmelig agent, af kongeligt blåt blod eller om en sportsvogn, der strutter af råstyrke? Alt det og meget mere kan blive opfyldt på lørdag, når hundredvis af spændende køretøjer kommer på auktion i Randers.

Til lands og til vands
Den britiske agent James Bond har igennem årene været portrætteret af mange forskellige skuespillere, men der har altid været én konstant i de actionfyldte agentfilm: De lækre biler, som blev stillet til rådighed for 007.

Én af de mest spektakulære af dem var i ”Spionen der elskede mig” fra 1977, hvor Bond fik hele verden til at gispe, da hans hvide Lotus Esprit kørte i havet – kun for at forvandle sig til en undervandsbåd, og derved endnu en gang lod 007 redde verden fra undergang. 


Lotus Esprit S1, 1977 (Foto: Campen Auktioner)

Netop sådan en Lotus Esprit kommer på auktion i weekenden, og alle de raske drenge, der dengang havde plakaten med Bonds bil hængende, kan godt begynde at genoplive drømmene, for nu kan de gå i opfyldelse: Det er lykkedes Campen Auktioner at finde en Esprit, der ikke bare er fra 1977, men også hvid som den i filmen.

Beskrivelsen i kataloget siger dog ikke helt eksakt, om denne Esprit kan forvandle sig til undervandsbåd eller har raketstyr eller maskingevær – men nogle hemmeligheder har den vel også lov at have. Til gengæld er den renoveret over næsten ti år og derfor formentlig i bedre stand end selv James Bonds bil.

Den kommer under hammeren som nummer 36, og mon ikke der står en del skumle typer i trenchcoats, skæg og blå briller blandt byderne?

Lidt kongelig har man vel lov at være...
Det går mere respektabelt for sig med katalognummer 13, der er en mørkeblå Daimler Sovereign. Kongeblå, for at være helt eksakt – og det er der en god grund til, da den i sine yngre dage kørte for det danske kongehus. Hvad der helt nøjagtigt er set og sket og blevet talt om i den statelige Daimler er dermed mere hemmeligt end i filmagentens biler – men fortiden er nok en af forklaringerne på, at den store limousine har overlevet i fin stil.

Den venter bare på en ny chauffør og nogen der kan sidde og vinke fra bagsædet. Røgfri er den næppe, men det er en del af historien, ikke sandt.


Daimler Sovereign, 1977 (Foto: Campen Auktioner)

En lille bil med en stor historie
Apropos historie, så har alle de mange biler på auktionen hver deres – og nogle gange gentager de sig, som det kan blive tilfældet med katalognummer 17. Det påståes bilens design blev brugt til Anders Bilen og desuden at elementer fra stellet blev genbrugt til Jeep.

Bilen er en Austin Bantam fra 1938, og den blev fra ny givet som morgengave til Aase Bohnstedt-Petersen, da hun blev gift med Mercedesimportør og -forhandler Chr. Bohnstedt-Petersen.

Det var smukt dengang – og tænk engang, om der skulle være en romantisk herre på auktionen, der endnu ikke har fundet den helt rigtige julegave til sin kone? Så er den lille Austins historie fuldendt – og næste kapitel indebærer måske et lykkeligt ægtepar på tur til badehotel til sommer.


Austin Bantam, 1938 (Foto: Campen Auktioner)

Ak ja, drømme... 
De tre eksempler har får følgeskab af muskelsprudlende Chevrolet Corvetter, eksotiske Maserati, lynhurtige Porscher, åbne Alfa Romeoer og meget, meget mere, når årets sidste specialsbilauktion med over hundrede biler finder sted på lørdag den 18. november med eftersyn fra kl. 11 og hammerslagsstart fra kl. 13.

Det er Campen Auktioners lokaler på Myntevej 2, Randers, der danner rammerne for auktionen, der rummer massevis af julegaveønsker på fire hjul. Det er muligt at forhåndsbyde på auktionen på campenauktioner.dk, indtil auktionsstart på lørdag. Når auktionen er i gang, kan man også byde med online via livestreaming.

Tilbage er kun at dele sin ønskeseddel med sin bedre halvdel.

Kilde: Campen Auktioner
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.