Fried Okra Band åbner Spil Dansk-ugen

Kilde: Bluesnight Randers
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk

De gør det rigtigt. Fried Okra Band, der i 2018 som nummer to fik Danmarks hidtil bedste placering af European Blues Challenge, og netop nu er aktuel med et nyt album, som netop hedder "Doing It Right"

Fried Okra Band er uden tvivl Danmarks og måske Skandinaviens bedste udi den musikalske duft af amerikanske sydstater med hvad det indebærer af roots, americana, folk og boogie-blues. Det er en trio, der om nogen har deres egen lyd og et udtryk, som ingen andre bands. Fried Okra Band har flere gange været nomineret til årets album-award, og det sker uden tvivl igen med den seneste og aktuelle udgivelse af "Doing It Right". Koncerten hos Bluesnight Randers på Underværket fredag 23. oktober bliver bandets første efter coronapausen, og altså første gang, at de nye sange præsenteres live kombineret med trioens brede repertoire, der har begejstret gennem årene.

Musikken er stærkt inspireret af den amerikanske Hill Country Blues, og forbillederne John Lee Hooker og R. L. Burnside kan høres tydeligt, samtidig med at Fried Okra Band gør en dyd ud af at være sig selv i hver eneste sang.

Morten Lunn synger - fantastisk - spiller guitar og sit særlige èn-strengede instrument Diddley Bow, som har inspireret mange til udviklingen af blueslyden. Thomas Crawfurd spiller trommer, og det er igen på højt plan. Den mand kan bare det hele, ligesom bassisten Anders Wallin, der fuldender den konstellation, som Fried Okra Band har holdt fast ved i årevis.

Bluesnight tilbyder igen gratis adgang til unge under 25 år så længe, der er plads.

Dato: Fredag den 23. oktober 2020
Tidspunkt: Kl. 20.00
Adresse: Underværket, Stemannsgade 9C, 8900 Randers

Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Ninna Jalog nj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Flere artikler