Frank Nørgaard (O) genopstiller op til Kommunalvalg 2021

Foto: Randers Kommune .
Profilbillede
dato

Snart er det tid til at svinge forbi stemmeurnerne igen, når du skal stemme kandidaterne ind til Randers Byråd den 16. november.

Efteråret er over os. Udover koldere temperaturer, har det også den lokalpolitiske betydning, at byrådsmedlemmerne i Randers skal udskiftes eller genvælges for de næste fire år.  

Frank Nørgaard er siddende byrådsmedlem og siden januar 2018 har han arbejdet på forskellige projekter, der taler ind i Dansk Folkepartis værdipolitiske ånd.
Og der er ingen tvivl om, at de ældre har en speciel plads blandt Franks politiske tiltag:  

“Som DF’er går jeg meget ind for ordentlige forhold for ældre, som for de flestes vedkommende har haft et langt liv på arbejdsmarkedet.” 

I DR2-dokumentaren “Plejehjemmet bag Facaden” kommer det randrusianske plejehjem, Huset Nyvang, i vælten.
Frank påpeger, at det er et eksempel på behandling af de ældre, som aldrig skal eller må finde sted igen.  

“Når de ældre ikke kan klare sig selv mere, er det vores samfundsmæssige opgave at hjælpe dem, det bedste vi kan, så de får en værdig tid,” forklarer han.  

De seneste år har han og partifællerne blandt andet fået Randers med i den såkaldte klippekortsordning, som betyder, at hjemmehjælpsmodtagere og plejehjemsbeboere kan få ekstra hjælp i hverdagen.  

Frank Nørgaard understreger: 

“Det er en ordning, vi vil kæmpe for bevarelse af, i tillæg til mere nærvær og pleje på kommunens plejecentre.”  

En grøn agenda  
I tillæg til byrådsmedlemstitlen er Frank Nørgaard også formand for Miljø- og Teknikudvalget, samt medlem af Økonomi- og Udviklingsudvalget.  

Særligt de miljømæssige aspekter fylder godt på lokalpolitikerens dagorden, som har stærke holdninger til CO2-udledningen i Randers og resten af landet.

“Jeg går selvfølgelig ind for grøn energi, men jeg er også stor fortaler af, at hvis man går den grønne vej, så skal man også gøre det ordentligt,” forklarer han.  

Frank Nørgaard understreger, at det er populært at smide store vindmøller op, overalt, hvor der er plads ude i landområderne og det mener han ikke, er den rette løsning på de klimaproblemer, vi står overfor.
I denne forbindelse nævner han nybyggeriet i Randers:  

“Når man bygger etageejendomme i kommunen, hvilke der er bygget rigtig mange af de senere år, især i Sporbyen, så indgår der ikke solceller i et eneste af de byggeprojekter.”  

Frank Nørgaard understreger, at det ikke nødvendigvis behøver at ligge som store anlæg ude på landet, hvor der også bor mennesker. 

Ved siden af sin lokalpolitiske karriere er Frank udlært elektronikmekaniker, og har været konsulent for blandt andet Grundfos og Vestas, hvorfor energi og klima er politiske emner, der ligger hans hjerte nært.  

"Man kunne jo godt tænke i alternative løsninger, som solceller, der kan benyttes som facadebeklædning, for ejendommene i Randers har jo store strømforbrug, alene til ting som trappelys og ventilation, hvilket solcellerne kunne bidrage til at dække.” 

Et smukt bybillede  
Biodiversitet og natur er aktuelle sager i Randers Kommune, og hører også til blandt Frank Nørgaards politiske visioner.  

“Hen over sommeren fik vi en masse henvendelser fra folk i byen, der synes, at det ser farligt ud rundt i Randers, hvilket vi ikke kan være bekendt overfor borgere, turister og andre besøgende i Danmarks sjette største kommune.”  

Henvendelserne drejer sig især om Shell-grunden nede ved havnen og Jens Otto Krags Plads.
Frank sammenligner stederne med dele af gamle, forladte byer i Østeuropa.  

“Det makværk skal folk ikke se, så det helt klart noget, vi skal gøre bedre og som vi vil sætte fokus på, hvis jeg bliver genvalgt,” forklarer han.  

Det er ikke kun de mindre kønne områder i byen, Frank vil få bugt med, men også græs og ukrudt, som får lov at vokse.  

“Allergikerne lider under de store mængder græspollen, fordi grønne områder ikke vedligeholdes tilstrækkeligt, vi kan sagtens arbejde mere for biodiversiteten, men det skal gøres på ordentlig vis.” 

Solide fremtidsplaner for Randers 
Hvis Frank Nørgaard får tilstrækkeligt med stemmer den 16. november og genindtager sin plads i byrådet, så er det særligt den grønne linje, der fortsat kommer til at kendetegne politikerens planer for de fire år.  

“Jeg vil gøre mit bedste for, at man tænker man sig om, inden man siger ok til et såkaldt grønt projekt,” forklarer han.  

Det er særligt med tanke på, at København har erklæret, at de ønsker at være CO2-neutrale inden 2030, hvilket blandt andet skal lykkes ved at stille solcelleanlæg op i jyske kommuner.  

“Jeg mener ikke, at vi i Randers kommune skal levere jord og marker til store bykommuner. Anlæg til vedvarende energi skal være lokalt forankret i Randers Kommune og skal understøttes af randrusianske virksomheder og selvfølgelig foregå i tæt dialog med borgerne.” 

Kendetegnende for Frank Nørgaards planer er, at de i særlig grad tilgodeser de ældre, klimaet og familierelationerne i kommunen.  

Husk at stemme til Kommunalvalget 16. november 2021.  

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Frank Nørgaard

Seneste på facebook